Отборът на Левски посреща опашкаря Марек в последен мач за двата тима от редовния сезон на А група. Пред „сините“ няма друга алтернатива освен победата на „Георги Аспарухов“, където дупничани нямат успех от дълги години.

Единствено победа на Левски ще запази надеждите на столичани за място в първата шестица на шампионата. В момента тимът от „Герена“ заема седмо място във временното подреждане, на две точки от Ботев Пловдив, който утре посреща ЦСКА в Коматево. При успех днес, тимът на Стойчо Стоев ще стиска палци за победа на вечния съперник, която ще върне Левски в горната половина на таблицата.

Двубоят на „Георги Аспарухов“, който започва в 17 часа днес, бе поверен на реферът Александър Костадинов. Мачът между Левски и Марек може да проследите на живо в Gong.bg, платформата Gong Play, ефира на Diema Sport, както и на честотите на Дарик радио.

Старши треньорът на „сините“ Стойчо Стоев няма да може да разчита на защитника Веселин Минев, който изобщо не попадна в групата за двубоя. Очаква се специалистът да направи няколко промени в състава си в сравнение с мача срещу Лудогорец, който столичани загубиха с 0:1 в Разград.

В същото време Марек успя да картотекира двама нови за двубоя срещу Левски. Това обяви Изпълнителният директор на дупничани Иво Паргов вчера. Става дума за нападателя Рангел Абушев и Димо Атанасов.

Наставникът Тенчо Тенев със сигурност няма да може да разчита на Милен Лахчев, който е наказан за срещата. Под въпрос са лекувалите доскоро травми Еньо Кръстовчев и Тодор Колев.