Левски тръгна с победа в летните си контроли. "Сините" надделяха с 4:2 над втородивизионния Септември Симитли, а наставникът Стойчо Стоев даде шанс за изява на всички младоци, които беше взел със себе си в Самоков. 

Божидар Краев откри резултата в началото, но Костадин Кацимерски изравни малко след това. Каращият проби Атанас Курдов вкара за 2:1, а точно преди почивката Владислав Мисяк направи 3:1. 

През втората част на терена се появиха всички юноши на тима, а Емил Нину направи преднината на тима си три гола в средата на втората част. В края Мики Орачев си отбеляза куриозен автогол, за да се оформи крайното 4:2 в полза на столичния гранд. 

Мачът очаквано започна с надмощие на Левски и още в шестата минута при пряк свободен удар за "сините" дойде и първото опасно положение в двубоя. Изпълни го Радослав Цонев, който прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, но вратарят на Септември изби в корнер. 

Две минути след това отлична възможност за Левски беше пропусната от Борислав Цонев. "Сините" откраднаха топката в половината на съперника, близнакът напредна, предпочете да играе самостоятелно и стреля така, че вратарят да спаси. 

В 9-та минута резултатът стана 1:0 за Левски. "Сините" поведоха, след като Атанас Курдов намери с хубав пас Божидар Краев, който нахлу в наказателното поле и елегантно копна топката покрай вратаря Филип Димитров. 

В 14-та минута дойде и първата опасност за тима от Симитли. След перфектно изпълнен корнер, ветеранът Костадин Марков се извиси и стреля опасно с глава, но топката прелетя на сантиметри над вратата. 

В 19-та минута Наско Курдов направи невероятен пропуск. Той получи прекрасен пас от Мисяк по лявото крило, но от близка дистанция прати топката в лицето на вратаря на Септември. 

В 21-та минута шут на Краев мина опасно покрай на вратата и излезе в аут. Само две минути след това Септември изравни. Тогава след попадение с глава на Костадин Кацимерски резултатът стана 1:1. Топката беше центрирана от фаул по десния фланг, играчът с номер 11 остана непокрит и с глава прати топката в мрежата на Йоргачевич. 

Този резултат не се задържа дълго. В 30-та минута Левски поведе с 2:1 след попадение на Наско Курдов. Снажният нападател получи топката в наказателното поле, стреля,но в тялото на вратаря, след което топката се върна при него и той я прати от малък ъгъл в мрежата на Димитров. Междувременно, стражът на Септември получи контузия и беше заменен. 

В 44-та минута резултатът стана 3:1 за Левски. Александър Александров спечели фаул за "сините" пред наказателното поле. Борислав Цонев стреля в долния десен ъгъл, топката рикошира в страничната греда и попадна в непокрития Мисяк, който от близка дистанция стреля в мрежата за 3:1. 

В 51-та минута се откри първата опасност за втората част пред състава на Левски. Илия Димитров получи топката с гръб към вратата, обърна се и стреля в десния ъгъл, но резервният вратар на Септември Станислав Карадалиев направи страхотно спасяване, избивайки в корнер. 

В 58-та минута дойде и неприятният момент за столичани, които се наложи да заменят Божидар Краев заради контузия. На пръв поглед не се касае за нещо сериозно, но предстои преглед. На неговото място влезе юношата Ивайло Найденов. 

В 61-та минута резултатът стана 4:1 след красив, но и малко случаен гол на Емил Нину. Румънецът опита нещо между удар и центриране от границата на наказателното поле, топката се удари в дясната греда и след това попадна в мрежата на Септември. 

В 66-та минута току-що влезлият юноша на Левски Лионел Матадос с първото си докосване до топката нахлу по лявото крило, финтира съперников футболист и подаде към Илия Димитров, на когото топката бе избита в корнер в последния момент. 

В 76-та минута Илия Димитров стреля с глава, но топката излезе в аут. Две минути след него и друг младок - Георги Янев стреля от далечна дистанция, но в крайна сметка топката не намери очертанията на вратата. 

В 80-та минута се откри прекрасна възможност за Лионел Матадос, който стреля, но вратарят спаси. Веднага след това резултатът стана 4:2. Мики Орачев си вкара куриозен автогол. Левият бек на "сините" върна топката остро в очертанията на вратата, това изненада вратаря Николай Кръстев, който нямаше как да реагира. Положението напомни за ситуацията с Лусио Вагнер и Ники Михайлов от мача на "сините" с Вердер в Шампионската лига преди почти девет години. 

В 85-та минута беше и последната опасност в двубоя, когато изключително активният Лионел Матадос стреля опасно, но вратарят на Септември отрази тази възможност пред вратата му. Така двубоят завърши с победа 4:2 за Левски и "сините" започнаха с успех в контролите това лято. 

Левски - Септември Симитли 4:2

1:0 Божидар Краев (9), 1:1 Костадин Кацимерски (23), 2:1 Атанас Курдов (30), 3:1 Владислав Мисяк (44), 4:1 Емил Нину (61), 4:2 Мики Орачев (81-авт.)

Левски: 29. Боян Йоргачевич (46-Александър Любенов-68-Николай Кръстев), 2. Александър Александров, 4. Мики Орачев (46-Стефан Аличков), 39. Деян Иванов (58-Милко Ластраджиев), 31. Емил Нину, 21. Радослав Цонев (63-Георги Янев), 15. Роман Прохазка (68-Мики Орачев), 18. Борислав Цонев, 12. Божидар Краев (58-Ивайло Найденов), 22. Владислав Мисяк (66-Лионел Матадос), 11. Атанас Курдов (46-Илия Димитров). 

Резерви: Николай Кръстев, Александър Любенов, Илия Димитров, Георги Янев, Стефан Аличков, Лионел Матадос, Милко Ластраджиев, Ивайло Найденов. 

Септември Симитли: 1. Филип Димитров, 20. Асен Топузов, 5. Любмир Гуцев, 27. Радослав Митревски, 21. Радослав Бачев, 7. Костадин Марков, 9. Никола Радулович, 10. Илиян Христов, 19. Методи Костов, 71. Анатоли Лулейски, 11. Костадин Кацимерски. 

Съдия: Мартин Александров.