До края на месеца Левски трябва да изпълни финансови ангажименти по погасителните договори в размер на 130 000 лева, за което не достига все още сумата от около 50 000 лева. За това алармира Тръст "Синя България" в обръщение на официалния си сайт.

От Тръста изразяват задоволство, че клубът е получил евролиценз от Лицензионната комисия към БФС. "Тръст "Синя България" и Националният клуб на привържениците оценяват като изключително положително събитие получаването на лиценз за европейските турнири от ПФК Левски в тежките условия, в които се намира най-обичаният български клуб. Участието в Европа е задължителен елемент от спортния и финансов просперитет на всеки клуб, както неведнъж сме подчертавали", се казва в съобщението.

"Същевременно смятаме, че усилията по получаването на лиценз нямаше да бъдат възможни без политиката на честност и прозрачност, която двете организации насърчаваха с участието си в Управителния съвет на Левски в началото на 2015 г. Тя доведе и до активното участие на левскарската общност в кампанията "Левски е твой", регистрирала огромни дарения от привържениците на тима за кратък период от време".

"Във връзка с всичко това и защото искаме Левски да бъде прозрачен и отговорен клуб, информираме, че до края на месеца трябва да се изпълнят финансови ангажименти по погасителните договори в размер на 130 000 лева, за което не достига все още сумата от около 50 000 лева. Смятаме, че сумата може да бъде набавена чрез активно участие на привържениците на тима в кампанията "Левски е твой" и отправяме призив да помогнем в този важен момент на любимия клуб".

"Същевременно Тръст "Синя България" и Националния клуб на привържениците очакват ръководството на клуба да излезе с конкретни и ясни планове за бюджета и финансирането на Левски през новия сезон и препоръчват кампанията "Левски е твой" да бъде обявена за безсрочна и да продължи (на етапи) след 24 май 2015 година", допълва от Тръста. /БГНЕС