Босът на Левски Тодор Батков обяви, че ще направи всичко възможно, за да задържи лидерите на отбора Антонио Аниете и Роман Прохазка. Двамата са с изтичащи договори след края на сезона и все още няма яснота дали ще останат на "Герена". 

Собственикът на "сините" гарантира, че е готов да направи компромис с тавана на заплатите в клуба, само и само за да задържи двамата футболисти.

"Ще направим всичко възможно, за да задържим утвърдилите се като лидери чужденци. Става въпрос за Антонио Аниете и Роман Прохазка, защото те са гръбнака на отбора. Испанецът носи импровизацията и атракцията, публиката го харесва, а и на него му харесва, иска да остане."

"Заради тях сме готови да направим компромис с тавана на заплатите, който и без това е доста занижен. Ще направим всичко възможно, за да ги задържим. През лятото ще има няколко освободени, но няма да кажа кои са. Ще се ориентираме към българи, утвърдени имена", сподели Батков пред медиите след края на тенис турнир. 

Той говори и за казуса с лиценза на Левски, който висеше дълго време заради огромни задължения. В крайна сметка в средата на седмицата "сините" получиха такъв от БФС и ще могат да участват в Европа, ако се класират. Това ще стане при триумф във финала за Купата на България срещу Черно море. Той говори и за очакванията за финала. 

"Много беше трудно за лиценза, няма да крия. Знаете, че през януари дължахме 1.8 млн. лв., но сега са ни останали само 200 хил. лв., които трябва да платим до 1 юли. Това ще стане на три транша, а сега трябва да оползотворим лиценза, който сме получили."

"Колкото до финала, имах предпочитания да се играе в Стара Загора. Логично беше да се играе на Националния стадион, защото тогава щеше да ма препълнени трибуни. В Стара Загора полицията не искаше да има мач заради три враждуващи агитки, но виждате, че където и да се играе мачът, Левски ще е домакин. За нула време вече продадохме 6000 билета", сподели Батков. 

Той говори и за представянето на тима в шампионата. Според него, това класиране е срамно за "сините", но то се дължи на мачовете от есента. Батков похвали новия наставник на отбора Стойчо Стоев. 

"Не бива да игнорираме, че класирането ни за първенството е срамно. За това спомогнаха глупаво загубени точки през есента и регламентът, който го няма никъде по големите първенства. Ако бяхме в първата шестица, нямаше да има такова нещо - да сме втори по точки, а седми по класиране. Глупаво беше да се разделя групата по средата на сезона."

"Но въпреки това очаквам да сме най-резултатни. Атмосферата в съблекалнята е страхотна, няма противопоставяния. Принос за това имат Гонзо и Стойчо Стоев, а и попаднахме на добри футболисти като характери. Играем красиво и атрактивно, имаме очевидно добър отбор и трябва да го запазим. Такава е философията на Стойчо Стоев и той следи световните тенденции, което му прави чест", сподели още Батков.