Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев проведе последното си занимание преди началото на новото първенство. Специалистът изведе на терена 22-ма футболисти преди утрешната среща с Ботев Пловдив в Коматево. Мачът е с начален час 18.30, а след днешната тренировка „сините“ ще бъдат на лагер.

От 22-ма футболисти Стоев и екипът му могат да ползват само 19, като сред тях са тримата вратари – Йоргачевич, Любенов и Кръстев. Трима няма да играят, защото са без права за този мач. Нападателите Наско Курдов и Диаби са без картотеки, а капитанът Веселин Минев е наказан за първия кръг на първенството, защото получи червен картон срещу Черно море на финала за Купата на България.

Първите кръгове се очаква да пропусне и Мигел Бедоя, който изостана с подготовката заради заболяване. Испанецът пропуска част от натоварванията. Ако той не попадне в групата, Левски ще е със 17 футболисти срещу Ботев в Коматево.

Така на практика единственият, който ще отпадне от групата е един от тримата вратари. Ето и наличният състав, с който Стоев разполага за срещата с „канарчетата“:

Вратари: Боян Йоргачевич, Николай Кръстев и Александър Любенов.

Защитници: Аймен Белаид, Александър Александров, Максимилиан Карнер, Деян Иванов и Мики Орачев.

Полузащитници: Георги Костадинов, Джереми Ноойер, Божидар Краев, Радослав Цонев, Борислав Цонев, Георги Янев, Мигел Бедоя и Роман Прохазка.

Нападатели: Илия Димитров, Владислав Мисяк и Денис Махмудов.