След цяла седмица заливане със статистическа информация Левски победи Берое. Заралии загубиха за първи път в А група през сезона, а „сините” прекъснаха и дългата серия на своя съперник от мачове без поражение в столицата. Заслужен, ценен и стратегически успех за Стойчо Стоев и отбора му.

След първото завъртане на мачовете между тимовете в елита, Левски излезе на трето място. В началото на сезона играеха юношите, селекцията вървеше в движение, за да се стигне до настоящия момент, в който Стоев има доста опции. 

Погледнато под друг ъгъл, в старта на сезона се забелязваше предимно ентусиазъм, после дойде кратка криза, а срещу Берое и Славия се видя смесица между класа и огромно старание. През цялото време се усещаше подкрепата на феновете, които в последните три двубоя помогнаха на отбора да се изправи. Сектор Б изглежда обединен и много шумен. 

За девет кръга Левски вкара скромните девет гола. Противно на очакванията силата на „сините” се оказа в малкото допуснати попадения. На практика тимът на Стоев заключи вратата в последните седмици. Резето явно е спуснато, след като в 6 двубоя, Левски допусна само един гол. Той донесе със себе си поражението от Локомотив в Пловдив.

През изминалите няколко години  бе лош късмет да бъдеш част от централната двойка защитници на Левски. Провалът изглеждаше гарантиран. Сега на „Герена” имат Карнер, Белаид и Деян Иванов. Към днешна дата се справят добре, а в голяма помощ им е най-силното звено в състава на Стоев – вътрешните халфове. 

Треньорът разполага с класни попълнения в споменатата зона. Де Ноойер е удар в десетката, Георги Костадинов се включи идеално, а срещу Берое Бедоя показа, че точно там е неговото място. От друга страна, завръщането на Гаджев вдъхна оптимизъм, но той вероятно ще бъде ползван зад нападателя. На тази позиция е силата на Радослав Цонев, който снощи заслужено обра овациите, макар че игра на фланга.

Крайните защитници на Левски в момента са доказана марка. Те носят енергия и опит. Привличането на Живко Миланов е като „шестица от тотото”, която е дело на Георги Иванов. Тандемът с Прохазка е забележителен и дясната зона работи доволно. Веселин Минев заигра по-силно в последните мачове, което вдъхва още повече спокойствие.

За да бъде солидна една отбрана, е нужен качествен вратар. Йоргачевич записа поредица от силни срещи. Левски нямаше да е толкова близо до върха, ако го нямаше сърбина. Боян направи три решителни намеси в последните три кръга. Спаси дузпа на Маркиньос срещу Пирин, извади чист гол през второто полувреме на двубоя със Славия, а снощи отчая Спас Делев, който излезе пред вратаря на Левски. За 90 минути Берое имаше едно чисто положение. Седмица по-рано удари три греди на Лудогорец...

Формата на Боян Йоргачевич има и своето логично обяснение. Опитен вратар, който е трениран от качествен специалист. Всичко беше въпрос на време...

Силната игра, която Левски показва като цяло в защита идва с много труд. За да има успех, всички са длъжни да тичат. Тон дава Диаби, а след него и останалите по системата. Сухите мрежи са важен елемент от играта. Във футбола има написани закони, които често следим, заради изискванията на ФИФА. Има и едни други „правила”, които са се наложили през годините. Едно от тях гласи, че нападението печели мачовете, а защитата трофеите. Левски вече влезе в радара на Лудогорец и Литекс, а това ще промени обстановката. „Сините” повече няма да бъдат подценявани. Трябва да са готови и за удари под кръста. 

Клубът е длъжен да се защитава, така както го прави отборът в последните седмици.