Левски ще опита да се подсили с нов вратар през зимната пауза. Досегашният титуляр Пламен Илиев показва все по-колебливи игри и беше в основата на няколко леки попадения в мрежата на "сините". 

Срещу Славия при загубата с 1:3 стражът също беше под всякаква критика и според старши треньора Георги Иванов ще трябва да се търси конкуренция за него на поста. 

"Ще търсим вратар и явно трябва да го направим. Смятах, че Пламен Илиев ще може да си върне формата, която позагуби след контузията си, но смятам, че има доста колебания в играта си и това налага да търсим човек на тази позиция", сподели Иванов.

Гонзо говори и за плановете за селекция на "сините" през януари. Всичко зависи и от желанията на Димитър Димитров, който се очаква да дойде начело на тима от Нова година. Тогава ще стане ясно и кои напускат. 

"Със сигурност ще има напускащи. Едва сега мачът свърши и не мога да ви кажа кой ще остане и кой не. Досега мислехме само за мачовете от А група, но от следващите дни вече се насочваме към селекция, кой къде ни трябва подготовка, планове. Но първо трябва да уточним нещата с Димитър Димитров и след това ще преценяваме."

"Не е отчайваща ситуацията. Един мач или една загуба не може да ни отклонява от пътя. На Левски му трябват попълнения, за да вдигнем конкуренцията и нивото. Имаме 12-13 футболисти на добро ниво и не може когато имаме контузени или наказани да се чудим как да събираме група", сподели Иванов. 

Гонзо разкри и какви са причините според него за загубата от Славия. Той го отдаде на елементарни грешки, но не пожела да обвинява никого конкретно. 

"Първо не обвинявам никого за загубата. Когато един отбор печели, печелят всички, когато пада е същото. Няма да обвинявам никого за поражението директно или индиректно. Липсваха ни контузени играчи, а и в предни позиции не успяхме да заместим липсващите." 

"Лявата ни зона не работеше, не можахме да атакуваме по фланговете. Липсва ни умението да вкарваме голове, а отзад допускаме елементарни голове. А при такива грешки отзад няма как да не допускаш загуби и това тежи в много от мачовете." 

"През първото полувреме владеехме играта и имахме ситуации, които не можахме да реализираме. Допуснахме гол при първия удар на Славия във вратата, след това имаше и изключително глупава грешка на Белаид, който остави отбора с десет човека." 

"И въпреки това имахме импулс, направихме дузпа, изравнихме резултата и след това при втория им удар допуснахме втори гол и това пречупи отбора. Не можахме да намерим след това ситуации да вкараме гол", сподели Гонзо.

Силният човек на "Герена" говори и за шансовете на отбора за по-предно класиране напролет и как са повлияли досега поредицата слаби резултати.  

"Накърняват се шансовете ни за Топ 6, нормално, отдалечаваме се от третото място. През сезона имахме шансове и за първото, но аз винаги съм казвал, че класата е постоянство. След като не сме успели да задържим нивото след мача с Лудогорец и не сме показали постоянство, значи е нормално." 

"Загубихме точки от два наглед леки мача с Локомотив Пловдив и Марек, сега паднахме в два мача поред от Черно море и Славия, като и Черно море имаха само един удар и ни вкараха гол. Няма как след като не побеждаваш, независимо как играеш, да бъдеш на мястото, на което искаш." 

"Имаме 4-5 човека,които са извън състава и ако ни видите каква ни е групата, много е трудно да обръщаш мача в движение. Имаме млади момчета, които трябва да влизат когато отборът побеждава", завърши Иванов.