Ръководството на Левски е набелязало румънския нападател Ливиу Ганеа, научи Гонг. Таранът на Динамо Букурещ е в плановете на „сините” от София, които продължават да търсят нападател с цел повишаване на конкуренцията. Левски в момента разполага само с един голмайстор в лицето на Иван Цветков.

Ганеа е на 23 години и има зад гърба си един мач с националния тим на Румъния.

Любопитно е, че Динамо Букурещ може да привлече Платини от ЦСКА, ако продаде Ганеа.

Румънецът е по-скоро трети избор за Динамо, тъй като треньорът най-често разчита на двама нападатели – Никулае и Данчулеску.

Кариерата му стартира в клуба от столицата на Румъния. За Динамо Ливиу Ганеа има 55 мача и 11 гола. Два пъти е играл под наем в други отбори. През сезон 2008-2009 година той играе за Отопени, като записва 25 участия и седем гола. През следващата кампания е в редиците на Астра Плоещ, а успехът му е по-добър – 11 попадения в 27 срещи.

Припомняме, че Левски вече се размина със Зезиньо, който се оказа контузен, а „сините” не могат да се договорят на този етап и със стрелеца на Партизан – Диара.

Според запознати, „сините” са искали да гледат Ливиу Ганеа в контрола между Динамо и Виторул Констанца, която се е играла в Белек, но нападателят се е разболял и това е отказало хора от щаба на Левски да наблюдават двубоя, който Динамо взе с 3:1.