Левски записа трета поредна победа в контролите си от началото на зимната подготовка, като сега в жертва на "сините" се превърна елитният украински тим Александрия. Момчетата на Стойчо Стоев надделяха с 3:2, но този мач можеше да има далеч по-изразителен резултат. 

Двата тима изпуснаха по една дузпа, треснаха по веднъж и гредите, а поне на три пъти играчи и на българския, и на украинския тим не успяха да се разпишат от вратарското поле и така бяха реализирани "само" пет гола. 

Първите три паднаха още в първите 8 минути на двубоя, като Георги Костадинов и Съджан Лукин се разписаха за Левски, а между тях Михаил Козак беше изравнил резултата. В края Мигел Бедоя и Витали Пономарьов набързо размениха по още един гол, но крайният победител не беше променен. 

Началото беше повече от вдъхновяващо. Още в 4-та минута след пробив отдясно и центриране Георги Костадинов беше оставен да стреля с глава и ударът му се оказа непосилен за отразяване от украинския страж - 1:0 за Левски. 

Но отговорът на Александрия не закъсня. Още в 7-та минута след пробив отляво и центриране топката тупна пред Боян Йоргачевич, той я отклони на крака на Козак и той не сбърка, за да изравни резултата. 

Това статукво обаче не се задържа дълго. Още в ответната атака Левски си върна преднината. След центриране от корнер новото попълнение Сърджан Лукин беше оставен да стреля с глава и той направи резултата 2:1. 

Последваха редица интересни моменти и пред двете врати. Първо Роман Прохазка в 13-та минута не успя да прехвърли вратаря на украинците, а после Козак от вратарското поле и Пономарьов от подобна ситуация не можаха да се разпишат за Александрия. 

Така се стигна до 30-та минута, когато беше дадена първата дузпа в мача. Тя беше за нарушение на вратаря на украинците срещу Франсис Нар, а зад топката застана Прохазка. Ударът му беше спасен, а при добавката словакът удари горната греда. 

Шест минути след това Александрия тресна греда след пряк свободен удар, а в 42-та минута получи и право да изпълни дузпа. Тя беше дадена за спорно нарушение на Мики Орачев. Боян Йоргачевич обаче показа класа и улови изстрела на Давид Тармагадзе. 

Така първата част приключи при гол преднина на Левски, а след подновяването на играта темпото спадна доста заради многото смени и в двата отбора. В 50-та минута Ради Цонев изпусна от метър-два, но ситуацията все пак беше трудна за реализиране. 

Развръзката се отложи за последните 10 минути. Първо в 80-та минута Левски дръпна с 3:1, след като Мигел Бедоя се разписа с мощен удар от непряк свободен удар във вратарското поле, но само две минути по-късно украинците пак намалиха. 

В крайна сметка това остана крайният резултат и "сините" записаха трета поредна победа в контролите. В петък би трябвало да е следващата контрола на тима, но противникът за нея Волин Луцк не е в Турция и ще се търси друг опонент. Вероятно това ще е Политехника Тимишоара. 

Ето стартовия състав на Левски: Боян Йоргачевич, Александър Александров, Сашо Александров, Сърджан Лукин, Мики Орачев, Роман Прохазка, Георги Костадинов, Джереми Де Ноойер, Мигел Бедоя, Мехди Бурабия и Франсис Нар.



Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


4' - Левски повежда с гол на Георги Костадинов, който засече с глава центриране от десния фланг - 1:0!

7' - Бърз отговор на Александрия, като украинците изравняват след грешка на Боян Йоргачевич, който отклони топката на крака на Михаил Козак от състава на гостите и той изравни - 1:1. 

8' - Левски обаче отвърна на удара с удар и в следващата атака отново поведе. Сърджан Лукин беше оставен непокрит и стреля с глава от наказателното поле, възстановявайки преднината на тима си - 2:1. 

13' - Страхотен пропуск на Роман Прохазка, който беше оставен сам срещу вратаря и реши да го прехвърли, но стреля в аут. 

19' - Невероятен пропуск пред вратата на Левски. След центриране от пряк свободен удар играч на Александрия свали топката на около метър пред голлинията на Левски, но Козак не успя да засече. 

22' - Още един страхотен пропуск на Александрия. Витали Пономарьов беше оставен сам във вратарското поле и стреля с глава след центриране отляво, но топката мина на сантиметри в аут. 

30' - Левски изпусна дузпа! Франсис Нар нахлу в наказателното поле и беше съборен от вратаря на Александрия, което доведе до наказанието. Зад топката застана Роман Прохазка, но ударът му беше избит. При добавката той стреля с глава, но топката кацна на гредата и излезе в аут. 

36' - Нов страхотен пропуск на Александрия. Украинците треснаха греда след перфектно изпълнен пряк свободен удар от левия фланг. При добавката Пономарьов не можа да засече добре топката и Йоргачевич улови. 

42' - И Александрия изпусна дузпа! Или по-точно Боян Йоргачевич улови удара на Давид Таргамадзе от 11-те метра. Иначе наказанието беше за доста спорно нарушение на Мики Орачев срещу Йевхен Пискун. Играчът на Левски игра с топката, но реферът се престара и даде дузпа, която обаче Йоргачевич улови. 

45' - Край на първата част! След лудо начало и много положения, Левски води с 2:1 на Александрия. 

46' - Начало на втората част!

50' - Уникален пропуск на Ради Цонев! Роман Прохазка свали топката от десния фланг с глава към лявата греда, където връхлиташе младият халф. Той обаче от метър-два не можа да засече в опразнената врата, но трябва да се отбележи, че беше леко по диагонал. 

Четири смени са извършени в Левски. Александър Любенов влезе на мястото на Боян Йоргачевич, Веско Минев смени Мики Орачев, а Ради Цонев отстъпи място на Джереми де Ноойер. Също така Георги Костадинов излезе, за да влезе младокът Станислав Иванов, като това се случи в 55-та минута. 

67' - Най-после хубава атака на Александрия след почивката. Но бързата контра на украинците беше опропастена в последния момент, а и защитата на Левски се справи. 

70' - Още една смяна в Левски. Излиза Сашо Александров, а на негово място влиза Атанас Кабов. 

75' - Поредна смяна за Левски. Влиза младият Георги Янев, излиза новото попълнение Мехди Бурабия. 

80' - Левски вече води с 3:1. Мигел Бедоя вкара след пронизващ удар от непряк свободен удар от наказателното поле. Всичко като интрига в този мач изглежда приключи. 

83' - Александрия намали на 2:3. 

86' - Още една смяна в Левски. Влиза Алекс Боримиров на мястото на Франсис Нар. 

90' - Край на мача! Левски победи Александрия с 3:2.