Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори пред Дарик радио в началото на втория етап от зимната подготовка. Дерменджиев коментира свършената работа до момента и предстоящата такава. Специалистът заяви, че мачът с Левски от първия кръг не е приоритетен за подготовката на отбора тази зима. „Не намирам мача с Левски за толкова важен, за да насочвам подготовката към него. Едни точки винаги могат да се загубят много бързо. Подготовката не е насочена за първия мач. Подготовката е насочена за много дълъг период – не само полусезона, който предстои, а искам да отидем и по-нататък. Отборът трябва да бъде подготвен за трудния полусезон и да има основа за лятото, когато ще започнат евротурнирите – Лига Европа или Шампионска лига“, каза Дерменджиев.

„Ние като треньори си правим анализ на всеки период. Мисля, че при нас нещата се получиха добре. Функционалното състояние на футболистите се подобрява. Свършихме това, което трябва. Има какво да се желае от контролите, но отборът има да свърши много работа. Виктория Пилзен беше добра контрола срещу силен противник. Срещу добрите отбори може да се направи анализ и реално да се оцени дали отбора прави това, което се изисква от него. В определен процент се получиха нещата, които искаме. Опитвам се да дам еднакво игрово време на всички. Травми се случват, много е неприятно когато се получават по време на подготвителен период. Терзиев тренира, травмата на Сисиньо вероятно ще се окаже по-сериозна“, каза още Дерменджиев.

Той коментира и ситуацията с трансферите в отбора и търсения централен защитник. „Не искаме на 100% да вземем играч. Търсим, но ще вземем когато аз бъда удовлетворен. Няма нещо, което да е близо до финализиране“, заяви Дерменджиев.

„Самият отбор се развива и всички футболисти имат възможността в някаква степен да вдигнат нивото си. Имам в предвид и ниво на футболен интелект, което е много важно“, допълни треньорът.

„Много хора се изказаха по случая „Литекс“. Искам да кажа, че мен ме интересува единствено Лудогорец. Искам ние да се подготвим добре“, каза още наставникът на шампионите.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS