Левски записа повече от очаквана победа в мача с отпадналия вече тим на Марек. "Сините" надделяха с 6:0, без да се напъват особено и се разделиха подобаващо с публиката си на "Георги Аспарухов". На столичани обаче им остава мачът на сезона - финалът за Купата на България с Черно море в събота. Този мач можете да гледате от 20:00 часа по Нова Телевизия. 

Иначе в този двубой героите за Левски бяха Божидар Краев и Антонио Аниете. Младокът се отличи с хеттрик, срещу него беше направена дузпа, от която се разписа Боби Цонев и участваше в огромна част от опасностите пред вратата на противника. 

Другата основна интрига беше дали пък испанецът ще стане голмайстор на първенството. Той вкара два бързи гола в края, за да направи резултата 6:0 и изпревари на върха на класирането на голмайсторската листа Мартин Камбуров. Аниете завърши с 14 гола, докато таранът на "смърфовете" е с 13 и вече докосва този приз. 

А че този мач щеше да приключи с убедителна победа на Левски, беше ясно от самото начало, въпреки че наставникът Стойчо Стоев беше дал почивка на част от основните си играчи. "Сините" владееха топката, атакуваха и беше въпрос на време да отбележат. 

Гостите твърде рядко преминаваха центъра и близо 50 минути дори не стреляха към вратата на Пламен Илиев. С такова поведение от тяхна страна беше ясно, че ще отнесат голяма загуба, както се и случи. 

Въпреки по-лежерното начало, левскарите създадоха няколко положения, които обаче бяха пропуснати от Валери Домовчийски. Боби Цонев на два пъти пък искаше дузпа в началото, но реферът прецени, че такива няма. 

Първият гол в мача падна в 32-та минута и на практика още той уби интригата. Тогава Владислав Мисяк, който направи много силен мач, нахлу по левия фланг и центрира успоредно на голлинията. Там беше непокрит Божидар Краев, който от 4-5 метра нямаше как да сбърка - 1:0. 

Младият голмайстор и Валери Домовчийски впоследствие пропуснаха още две чисти положения, но всичко си дойде на мястото в 40-та минута, когато Левски поведе с 2:0. Александър Александров с хитър пас изведе Краев зад защитата и той хладнокръвно копна топката, за да прехвърли вратаря Младенов. 

Така при този резултат дойде и почивката. След нея "сините" продължиха да се забавляват срещу безпомощния си съперник. Те стигнаха и до класическа преднина в 51-та минута след дузпа. Тя беше отсъдена за нарушение на Милен Лахчев срещу Божидар Краев. От 11-те метра точен беше Борислав Цонев и Левски дръпна с 3:0. 

Но младият играч беше във вихъра си и не се спря. В 58-та минута той оформи хеттрика си, след като сам си създаде позиция, финтирайки двама защитници на Марек само с овладяването на топката и с прецизен удар не остави шанс на Младенов за 4:0. 

Малко преди това пък на терена се беше появил Антонио Аниете, който преследваше голмайсторския приз в люта битка с Мартин Камбуров, който в мача преди това на своя Локомотив Пловдив срещу юношите на Черно море не успя да се разпише. 

До края на мача левскарите работиха именно за него и испанецът стигна до така важните два гол, с които задмина на върха на класирането при голмайсторите тарана на "смърфовете", който остана с 13 попадения. 

Аниете се разписа в 84-та и 89-та минути, за да задмине Камбуров. Първо Мики Орачев го намери пред наказателното поле и той с прецизен удар препарира Младенов за 5:0. Пет минути след това Боби Цонев стреля силно от границата на наказателното поле, топката срещна гредата и при добавката на празна врата нападателят вкара и излезе еднолично начело на голмайсторската листа. 

При този разгромен резултат приключи и мачът, който беше и последната проверка на Левски преди финала за Купата. Иначе за протокола "сините" завършват седми с 56 точки, а Марек остава предпоследен. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Левски: Пламен Илиев, Веселин Минев, Емил Нину, Александър Александров, Деян Иванов, Стефан Велев, Божидар Краев, Борислав Цонев, Владислав Мисяк, Радослав Цонев, Валери Домовчийски;

Резерви: Боян Йоргачевич, Мики Орачев, Борислав Стойчев, Георги Янев, Либан Абди, Илия Димитров, Антонио Аниете;

Марек: Пламен Младенов, Илиян Гаров, Милен Лахчев, Емил Виячки, Борислав Николов, Димитър Петков, Александър Манолов, Даниел Георгиев, Мартин Димитров, Златко Бонев, Росен Йорданов;

Резерви: Костадин Гоцев, Иван Влахов, Емил Стоянов, Георг Василев, Димо Атанасов, Димитър Димитров, Еньо Кръстовчев.