Левски за пореден път не успя да донесе радост на феновете си! „Сините“ регистрираха нова загуба, този път срещу Ботев Пд с 0:2 в мач от 35-я плейофен кръг на А група. Футболистите на тима от Герена продължиха и в този двубой да демонстрират равнодушно отношение, както и липса на съпротивителна сила, а това позволи пловдивчани да се поздравят с 3-те точки.

Попаденията за „канарчетата“ бяха дело на Алесандру Куртеан, който бе точен през първите 45 минути и на бившия нападател на столичани Иван Цветков, който оформи крайния резултат в 89-ата минута.

Първото полувреме не предложи много интересни и опасни положения и пред двете врати, но все пак Ботев успя да поведе в края на частта.

След четвърт час игра двата състава не можаха да застрашат своите врати. Пловдивчани и столичани стигнаха само до няколко статични положения, но така и не създадоха реална голова опасност. В 3-ата минута Левски изпълни фаул, чрез Влади Гаджев, но отбраната на домакините се справи. Малко след това Вандер Виера тръгна заплашително към вратата на Левски и опита доста технично отиграване, но топката излезе в аут. В 9-ата минута Даниел Димов извърши нарушение срещу Вандер Виера и получи първия жълт картон в мача. Само минути след това и Ларсен Туре се отчете с картон, след като игра непозволено срещу Феребори Доре.

Последваха минути, в които нарушенията продължиха да валят едно след друго, а с жълти картони бяха декорирани още Орлин Старокин и Силвър Спрокел, който получи и 9-и жълт картон. Това, от своя страна, ще доведе до наказание.

В 29-ата минута Мики Орачев напредна добре по левия фланг на атаката на Левски и центрира в наказателното поле на домакините. Последваха претенции за дузпа от страна на Ларсен Туре, но главният съдия Цветан Кръстев посочи играта да продължи. Така Ботев поде атака, която обаче бързо бе прекратена, тъй като Юнес Хамза бе фаулиран.

В 34-ата минута Елин Топузаков бе принуден да прави смяна. Мики Орачев получи разтежение и така срещата за младия ляв защитник на „сините“ приключи. На негово място се появи Рикардо Нунеш.

Повече от 5 минути преди края на първата част Алесандру Куртеан напредна от ляво по атаката на домакините и опита да комбинира с Феребори Доре. Защитата на Левски обаче се справи добре, а малко след това отново Куртеан опита удар от дистанция, но топката мина над напречната греда.

С напредването на времето Ботев се настани по-трайно в половината на столичани и в 42-ата минута, играчите на Станимир Стоилов промениха двете нули на резултата. Феребори Доре напредна от ляво по атаката на „канарчетата“, пусна пас към навлизащия Юнес Хамза, който обаче не успя да нанесе хубав удар, а и Горан Блажевич го блокира добре. Двама бранители на Левски се втурнаха на помощ на Блажевич, който остана на земята и се получи леко разбъркване. Стражът на левскарите необяснимо защо реши да ритне топката напред, а от това се възползва Алесандру Куртеан, който необезпокоявано се разписа за 1:0.

Левски закономерно започна по-активно вторите 45 минути. „Сините“ спретнаха няколко атаки, но така и не успяха да изравнят. В 55-ата минута Ларсен Туре напредна чудесно от дясно, пусна пас към Орлин Старокин, който бе на добра позиция в наказателното поле. Футболистът на „сините“ обаче не успя да премери силата на удара си и прати топката в съседното тренировъчно игрище. Само минута след това Туре се озова сам срещу Адам Стаховяк, но стреля в краката му.

В 57-ата минута Ботев стигна до първи корнер в двубоя. Иршак центрира, а Хамза бе оставен непокрит и от 2-3 метра пропусна да удвои аванса за своите с глава.

Последваха нови силни минути за „канарчетата“. В 62-ата минута влезлият на мястото на Вандер Виера Ромарио Коргзор остана на добра позиция, но ударът му мина в страни от десния страничен стълб на вратата на Балжевич. Малко след това хубава комбинация между Юнес Хамза и Феребори Доре завърши с удар на последния с левия крак, но в аут.

В 77-ата минута Левски организира чудесна атака. Пламен Крумов подаде към Валери Божинов, а той на свой ред комбинира с Владислав Мисяк. Последва двойно подаване между последните двама, което завърши с удар на нападателя, но в страни. В 83-ата минута Божинов се озова на чудесна позиция, но стреля над напречната греда.

Неособено сърцата игра на левскарите позволи на Ботев да нанесе и окончателен удар. Това се случи в 89-ата минута, когато Иван Цветков се разписа за 2:0. Феребори Доре преодоля бранителите на Левски и от аутлинията върна към Цветков, който опъна мрежата на Блажевич за втори път в срещата.

С новия неуспех Левски е на 5-а позиция в класирането с 53 точки, а Ботев е позиция напред с 60.

БОТЕВ: Стаховяк, Христов(к), Лукин, Спрокел, Минев, Иршак, Анисе, Куртеан, Вандер, Доре, Хамза

Резерви: Николов, Бенга, Филипов, Педро, Ромарио, Огнянов,Цветков

ЛЕВСКИ: Блажевич, Крумов, Мюлдер, Д. Димов, Орачев, Гаджев (к), Старокин, Р. Цонев,Туре, Мисяк, Генков

Резерви: Иванов, Чмовш, Нунеш, Б. Цонев, Димитров,Макриев, Божинов