Ботев приема Левски в единствения мач от програмата на Топ 7 на "А" група в събота. Интригата в този мач е налице предимно заради историческото противопоставяне между двата тима.

"Канарчетата" изглеждат почти 100-процентов участник в евротурнирите - цел, която им беше поставена от собственика Цветан Василев още през зимата.

"Сините" пък доиграват трагичния сезон на 100-годишнината си и единствено ще се хвърлят за честта си в този мач.

А тя ще бъде пазена предимно от юноши. В групата попаднаха петима от младоците от школата, докато чуждестранните звезди започнаха вече с бягствата. Първи си тръгна Рафаел Бастош, а едва вчера от Мавриций се завърна Кевин Бру.

Левскарите са на прага на поредния си антирекорд, като може да запишат четвърта поредна загуба в първенството. А цифрите показват, че откакто Ботев се е върнал в "А" група, столичани нямат победа като гост над тях.

Домакините пък ще преследват успеха не само за да вгорчат още повече юбилея на съперника си, а и за да не изостават от битката за медалите. В момента те са на седем точки от третия ЦСКА и не могат да си позволят грешни стъпки.

Наставникът Станимир Стоилов няма сериозни кадрови проблеми. Очаква се той да разчита на всичко най-добро в битката с Левски.

Срещата в Коматево е с начален час 16:15 и ще можете да я проследите по Дарик радио и на живо в Gong.bg.