Ясни са имената на още двама играчи, които си тръгват от Левски преди началото на лятната подготовка. Това са защитникът Дъстли Мюлдер и нападателят Димитър Макриев. Новината разкри спортният директор Георги Иванов-Гонзо. 

Холандецът беше обвързан до лятото на следващата година, докато таранът е с изтичащ договор на 30 юни. С Мюлдер все пак предстоят разговори, но се очаква да има споразумение за разтрогване. 

"Димитър Макриев напуска Левски. С повечето чужденци се разделяме, като и оставането на Дъстли Мюлдер не е никак сигурно. Не можем да разчитаме на скъпоплатени чужденци, това се видя."

"Бюджетът трябва да се намали, затова махаме чужденците. Не е нормално да се плащат такива заплати. Затова искаме да вземем качествени българи и максимум 2-3 чужди играчи, които да вдигнат класата."

"Но е трудно, защото не сме силната страна в преговорите. В момента излиза така, че поръчваме ядене за 1000 лв., а имаме 2000 лв. в джоба. Видяхте и от УЕФА какво ни показаха", сподели Гонзо пред ТВ7. 

Той вече освободи няколко от чужденците. Това са Рафаел Бастос, Ларсен Туре Кристовао Рамос. Очаква се още гурбетчии да ги последват. Сега основната работа ще е да се задържат част от играчите с изтичащи договори. Сред тях са Орлин Старокин, Валери Божинов и Даниел Димов. Влади Гаджев вече си тръгва. 

"Дал съм им срок до вторник да ми отговорят, след това вече ще е късно. Все пак трябва да правим селекция, а сроковете ни притискат", сподели още Георги Иванов.