Левски подписа договор с бразилския Фигерензе за нападателя Жеан Карлуш. Футболистът ще пристигне в София през месец декември, за да уточни условията по личния си контракт с българския шампион. Тогава той ще премине и задължителните медицински прегледи. 23-годишният Жеан Карлуш играе като централен нападател, висок е 178 см, тежи 74 кг. Таранът бе основната трансферна цел на „сините” измежду харесаните южноамериканци.

Лично финансовият директор на Левски Константин Баждеков е в Бразилия, за да договаря исканите от Станимир Стоилов футболисти.

Другите двама играчи, за които ще преговаря Баждеков са Зе Суарес и Жоазиньо. Една от задачите пред боса на Левски бе да уреди предварителни договори с двамата, които да дойдат в България през зимния трансферен прозорец.

Левски има проблем с многото чужденци извън Европейския съюз и това е основната причина шампионите да не купят и тримата бразилци още сега.

Жеан Карлуш, Зе Суарес и Жоазиньо бяха набелязани преди известно време от скаута на клуба Саид Ибраимов и футболния мениджър Мирчо Димитров.