Собственикът на Левски Тодор Батков се съгласи да извади необходимите пари, за да купи наведнъж и тримата бразилци, научи Гонг. Тази сутрин, босът привика на среща треньора и изпълнителните директори.

След двучасово обсъждане на офертите, адвокатът удовлетвори желанието на Станимир Стоилов, като напълно се довери на неговата преценка за качествата на футболистите.

До десет дни за Бразилия официално заминават Наско Сираков и Константин Баждеков. Двамата потвърдиха новината за Гонг. Те на място ще финализират сделките за Жан Карлос, Зе Суарес и Жоазиньо.

Според изявления от Герена напоследък, най-желан е нападателят Жан Карлос. Очаква се 23-годишният таран от Фигурензе да дойде първи до средата на октомври. Преминалият през Палмейрас Зе Суарес, който е силен в десния фланг на атаката ще дойде за зимната подготовка. С него тогава се очаква да пристигне и 18-годишният джобен техничар Жоазиньо /Португеза/, от който сините очакват да се превърне и в отлична инвестиция за бъдещето.

Тримата тенори бяха открити от Саид Ибраимов и мениджърът Мирчо Димитров, а Стоилов ги одобри след няколко дни гледане на записи с атрактивни пасове и голове.

Прави впечатление, че за първи път от доста време Тодор Батков се решава отведнъж на мащабен трансферен удар. И още – бизнесменът се доверява изцяло на спортно-техническия щаб. Лично собственикът на Левски е наредил за Бразилия да лети дуетът Сираков – Баждеков, което се очаква да вдъхне достатъчен респект в най-футболната държава.

Остава, все пак, шампионите да решат проблема с позволената у нас бройка футболисти извън Европейския съюз. Вариантите са продажби и натурализиране. Би трябвало бразилската вълна да сложи точка на нападателната немощ в Левски.