Наставникът на Левски Стойчо Стоев разкри, че няма да спира играчите си, ако получат повиквателни за турнето на националния отбор в Япония след края на сезона. Очаква се скоро селекционерът Ивайло Петев да обяви списъка си. 

Едно такова участие на играчи на "сините" в Далечния Изток със сигурност би съсипало подготовката им за евротурнирите, но за Стоев е важно те да носят екипа на родината в тези битки. 

"При всеки отбор, който ще участва в Европа и ще има национални състезатели, ще се отрази турнето. Ние вече ще сме започнали подготовка, а те ще са още на турне с България. Все пак, след изиграните мачове от сезона ще трябва да си починат."

"Ако ги спестя сега преди края на сезона, може да се контузят на турнето. Като видя списъка на Ивайло Петев, със сигурност тези играчи няма да играят в последните два мача. За мен като треньор е най-добре да не ги пускам в националния отбор, но този тим е лицето на страната и колкото и да ми рефлектира върху отбора, не мога да си позволя да не ги пускам."

"Със сигурност има момчета, които заслужават да бъдат извикани, но Ивайло Петев си решава. Надявам се да бъдат извикани и да се представят добре нашите играчи", сподели Стойчо Стоев, след което сподели, че вече има план за лятната подготовка, но още няма да го разкрива.

"Имам план за подготовка, тепърва ще го научавате. Но знам кога ще почнем, кога ще тренираме. Гледаме футболисти за селекция, все още изоставаме в това отношение, но се гледат тези играчи. Някои от тях може да привлечем", сподели Стоев.