Левски не допусна гол при гостуването си на стадион „Осогово” в Кюстендил и постигна победа с 2:0 срещу Пирин в мач от 12-я кръг на А група. Това е трета поредна победа за „сините”.

„Сините” започнаха по-силно мача и владееха инициативата през първото полувреме.

В 14-та минута Кръстовчев подаде добре към Жоазиньо, който нахлу в наказателното поле на Пирин и стреля, но в аут.

Четири минути по-късно Кръстовчев отправи хубав силен удар от около 20 метра, но топката срещна напречната греда. В 22-та минута Минев центрира в наказателното поле на Пирин, където Кръстовчев засече топката с глава, но след удара му тя излезе в аут. Тасевски можеше да откри резултата в 25-та минута, но ударът му мина на сантиметри в страни от вратата на Макенджиев.

Гостите все пак успяха да поведат в резултата в 32-та минута, когато Миланов центрира в наказателното поле на Пирин, където Кръстовчев падна и останаха съмнения за дузпа, но кълбото попадна в Жоазиньо, който сложи топката на главата на Тасевски и той я прати в мрежата на Макенджиев.

Футболистите на Пирин се опитаха да върнат веднага гола и в 38-та минута Златковски излезе сам срещу Митрев, но се засуети и стреля слабо и вратарят на Левски нямаше проблеми да улови топката.

През второто полувреме „сините” свалиха темпото на играта и в 51-та минута след грешка на Милиев, Коцев излезе сам срещу Митрев, но вратарят на Левски успя бързо да го пресрещне, след което парира удара на нападателя на Пирин, а след това и Минев успя да избие топката.

В 84-та минута Даниел Пеев стреля от въздуха и топката влизаше под напречната греда, но Митрев показа рефлекс избивайки я в корнер.

Четири минути по-късно Христо Йовов пусна много добро извеждащо подаване към Телкийски, който центрира към Кръстовчев и той засече топката с глава, но я прати в аут.

Левски стигна до втори гол в срещата в 90-та минута, когато Телкийски пусна извеждащ пас към Кръстовчев, който излезе сам срещу Макенджиев и с техничен удар го преодоля за крайното 0:2.

След тази победа Левски се изкачи на шесто място във временното класиране с актив от 19 точки. Пирин остана на десето място във временното класиране с 15 точки.