Дисциплинарната комисия наказа отбора на Левски да играе следващия си домакински мач - срещу Локомотив Пловдив, без публика. Председателят на комисията Юри Кучев обясни, че дисциплинарният правилник позволява замяната на основното наказание в подобни случаи - лишаване от домакинство, с това да се играе при закрити врати.

Левски търпи тази санкция заради сблъсъците между фенове и полицаи след края на Вечното дерби. Общата финансова глоба, наложена на клуба е 6000 лева – за масово сбиване на трибуните с нанесени материални щети – 1 среща и 2000 лева, за нанесени щети на материалната база на стадиона – 2000 лева, за хвърлени множество предмети – 2000 лв.

Така двубоят от 12-ия кръг на А група Левски - Локомотив Пловдив ще се играе на стадион Георги Аспарухов, но без зрители по трибуните.

Освен това старши треньорът на сините Георги Иванов е наказан за 1 мач и глобен с 500 лева, след като бе изгонен за протест срещу съдийството на Таско Тасков.

ЦСКА пък е наказан от Дисциплинарната комисия с общо 5000 лева глоба, които се разпределят така: 2000 лева за хвърлени множество предмети, 2000 лева и предупреждение за лишаване от домакинство за бутилката, която бе хвърлена по Георги Иванов и за навлизане на публиката след гола - 1000 лева.

Случаят с нахлуването на зрител - привърженик на Берое, на терена, бе отложен за следващото заседание на комисията, тъй като има разминавания в докладите. Според някои твърдения, фенът е получавал медицинска помощ в линейката на пистата, след което се е появил в забранената за зрители зона. Ако на следващото заседание все пак бъде доказана вината на Берое, то клубът следва да изтърпи наказание лишаване от домакинство, тъй като това ще се счита за рецидив за клуба.

Помощник треньорът на Видима-Раковски Иван Кънев е наказан за 1 среща и глобен с 500 лева.