Станимир Стоилов призна в интервю пред Гонг, че Левски е искал да привлече защитника на Челси Нуно Мораиш, но кипърският Апоел Никозия го отмъкна „под носа” на шампионите.

„Агенция ни предложи играч на Челси и ние искахме да го привлечем, но на следващия ден той премина в друг отбор” – заяви Стоилов.

Мораиш взе участие в последните два мача на Челси във Висшата лига през този сезон срещу Манчестър Юнайтед и Евертън. Той дойде на Стамфорд Бридж заедно с Жозе Моуриньо през 2004 година, а през сезон 2005/06 година игра като преотстъпен в Маритимо.

Треньорът на „сините” ще има възможност да се запознае отблизо с качествата на играча по време на контролата на Левски срещу новия тим на португалския бранител Апоел Никозия на 7 юли в Правец.

Станимир Стоилов заяви, че мароканецът Шахиб Бензукан ще стане играч на „сините”, ако премине успешно функционалните изследвания: „Утре ще премине медицински прегледи и евентуално ще подпишем договор.


През следващата седмица в Левски се очаква да пристигне 22-годишният бразилски нападател Елтон, играл до момента в полския Погон Шчешин.

„Очакваме един бразилски играч, който е играл в полския Погон. Той играе като централен нападател и в момента се намира в родината си”, сподели Стоилов.


„Дарко Тасевски ще пристигне в неделя”, добави още доскорошният национален селекционер.