Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви в интервю за Гонг, че Станислав Ангелов трябва да прекъсне почивката си и да се яви на първата тренировка на шампионите утре, за да се срещне с него и с Наско Сираков. Наставникът също така обяви, че е получил предложение да продължи работата си в националния отбор, но е отказал.

„За мен беше голям шок. Ако продължават с тези удари, може да получа и инфаркт”, заяви Мъри по повод напускането на Станислав Ангелов. „Това беше най-голямата горчилка. Трябваше да ми каже, че иска да напуска. Това щеше да бъде най-моралният начин, по който да постъпи. Много добре знам неговия отговор: „Вие нямаше да разрешите. Аз трябва да си оправя живота”. Думите пари и печалба излизат извън границите на човешките отношения. Тук става дума за Левски и всякакви финансови причини за мен са смешни. Явно думата морал вече нищо не значи в България”, каза Стоилов.

„Станислав Ангелов трябва да се яви на първата тренировка утре. Няма да получи по-голямата почивка, полагаща се на националите, защото трябва да се срещне с Наско Сираков и с мен”, заяви наставникът на шампионите.

„В момента Левски е актуален участник в Шампионската лига. Ние сме в топ 20 на Европа по коефициенти, както виждате сме и поставени. Това не е Левски от преди няколко години, който отпадаше в предварителните кръгове на европейските турнири и се молеше футболистите да бъдат продадени в някой лесничейски отбор. Затова смятам, че за да се развива тимът, трябва да запазва добрите си играчи и да прибавя нови към тях”, обясни специалистът. „Това, че Станислав действа зад нашия гръб си е отделен въпрос. Трябваше поне да ни се извини, но той не го направи. За мен Станислав Ангелов е приключил за Левски. Ще видя, какъв ще му бъде статутът”, категоричен бе Стоилов.

„Борислав Михайлов ми предложи, да продължа работата си в двата отбора, но аз оказах. Едно е сигурно, треньор на националния отбор няма да бъда аз”, отсече Мъри.