Левски ще поиска разпускане на Дисциплинарната комисия и извънреден Изпълком на Българския футболен съюз. Утре шампионите ще изпратят официално писмо до БФС, в което ще изразят възмущението си от решенията на Дисциплинарната комисия. Ръководството на „сините” ще поиска от президента на футболната централа Боби Михайлов да свика колкото се може по-бързо извънреден Изпълком.

Възмущението на изпълнителния директор на Левски Наско Сираков е продиктувано от имуществена санкция от 10000 лева на ПФК Литекс, която наложи Дисциплинарната комисия заради интервенцията на почетния президент на ловчанлии Гриша Ганчев по време на дербито от първия кръг на А група срещу ЦСКА.

Ръководството на шампионите не е доволно от липсата на по-сериозна санкция за отбора от Ловеч и за това иска промени в състава на Дисциплинарната комисия.

Преди около седмица членът на Управителния съвет на ЦСКА Емил Костадинов също изрази възмущението си от решенията на Дисципа след дербито с Литекс. Тогава той също поиска разпускане на този орган на БФС.