Бившият заместник на Весела Лечева в ДАМС и член на Изпълкома Иван Леков говори специално за Гонг, след като по-рано през деня бе замесен в скандал с уреден мач. На изнесеното в медиите СРС се чува глас, за който се твърди, че е на Иван Леков, и който говори за двубоя Беласица - Локомотив София от пролетта на 2007 година, като го определя за уреден.

Леков сподели пред Гонг, че е бил заплашван със смс-и от австрийски номер, като добави, че е уведомил българските и австрийските власи.

Ето какво сподели Леков специално за Гонг:

Бях заплашван няколкократно със смс-и от австрийски мобилен оператор и после македонски. Уведомена е прокуратурата за тях. Това бе в периода непосредствено преди и след Нова година. Това е което мога да кажа, и нищо повече.

Това са абсолютни монтажи и компромати, не знам за какво става точно въпрос. Но според мен, това е поредната глупост.

Не мога да твърдя кой е ме е заплашвал. Това нещо ще го установят съответните организира, уведомил съм българската полицията, прокуратурата и австрийските власти.

Не мога да си обясня защо ми се случват тези неща. Аз съм оправдан за нещата, в които бях обвинен. Дано тези нелепости приключат скоро.

Всички документи от нещата, които казах преди малко, са заведени в прокуратура, образувано е производство и в момента се работи. Моите адвокати работят.

Изобщо не си спомням за този мач. Това се случва през 2007 година все пак.