Пореден скандал с уредени мачове витае в българското футболно пространство. Сайтът Livesport.bg публикува запис на разговор, в който бившият заместник на Весела Лечева в ДАМС и член на Изпълкома на БФС Иван Леков определя мач между Беласица и Локомотив София като "уреден".

На записа се чува глас, за който се твърди, че е на Иван Леков. Бившият международен асистент-рефер, който преди три години бе арестуван показно и изведен с белезници от Спортната палата по обвинения в корупция, а после оправдан, се чува да казва следното:

"Иван Леков е. За утре ще ...(не се разбира, вероятно "свириш" или "тръгваш на") Беласица - Локо София. УРЕДЕН МАЧ, Гигов си вечеря с Коце Маца в Японския да вика съдия от Австрия".

Какво коментираха за Гонг засегнатите лица – в Спортно Шоу Гонг и Gong.bg в минутите след 17.00!

 

Думите на журналиста, до който е достигнала първо информацията, Иво Славейков: "Получих sms снощи от Америка, отворете профил във facebook, там има запис. Почнахме да слушаме, и по нощите го качихме. Когато имаш нещо от обществена важност, няма как. Чува се гласът на Иван Леков, думата „уреден мач”. Човекът си казва „уреден мач”, тези работи няма кой да му ги слага в устата. Има обещание да има още такива sms-и."

 

Развитието на самия мач, както го видя Гонг на 21 март 2007-ма година - ТУК!