Дисциплинарната комисия наложи леки наказания след дербито на 16-я кръг ЦСКА - Литекс. В доклада на делегата на мача Веселин Цветков не е описан сблъсък около тунела с играча на ловчанлии Ивелин Попов и стюард на стадиона. Също така камъкът, хвърлен към оператора на БНТ Пламен Тошев, е определен като незастрашаващ здравето му.

 

При това положение, от Дисципа призоваха журналистите, ако се чувстват засегнати в подобни ситуации изрично да сезират комисията, която била безсилна да наложи наказания на базата на доклада.

 

За двубоя на „Армията” ЦСКА е наказан с глоба от 1000 лева за хвърлени предмети. Играчът на армейците Тодор Янчев гори за един мач и е глобен с 250 лева, а Седрик Камбон от Литекс е наказан за 1 среща и 300 лева.

 

Най-сериозна санкция след 16-я кръг получи Орлин Орлинов от Славия. Той ще пропусне две срещи и ще плати глоба 3500 лева. Едната част от наказанието визира червения му картон, а другата – обида, нанесена на съдията. Освен това, той счупил седалка на резервната скамейка и сега Славия трябва да покрие щетите.

 

Диан Генчев от Берое също е санкциониран за 2 срещи и глобен с 800 лева. Берое пък ще трябва да се бръкне с 1000 лева за хвърлени предмети.

 

Говорителят на Дисциплинарната комисия Юри Кучев заяви, че изясняването на инцидентите в този мач е станало благодарение на писмото от Славия и видеозапис от белия клуб, защото описаното в доклада се разминавало с истината. Дисциплинарната комисия е недоволна от неточното описание на делегати и съдии и в мача Марек – Видима Раковски. Поради което е сезирала КОС и Съдийската комисия за неяснотата в доклада на делегата ген. Василев и главния съдия Георги Кабаков. Поради тази неяснота няма как да се вземе отношение относно действията на треньора на Марек Георги Димитров, квалифицирани непълно като „опит да влезе в пререкания”. От двубоя е наказан единствено Милен Лахчев от Видима с 1 среща и 400 лева.

 

Поредният мач, в който длъжностните лица не са си свършили работата както трябва по отношение на доклада, е Черноморец - Беласица. Заради това Дисципът спира временно състезателните права на Диану от Беласица и вика главния съдия на мача на следващото си заседание.

 

Двама играчи на Черноморец са наказани за по една среща – Пламен Крумов е одрусан с 1250 лв., а колегата му Николай Николов с 300 лева.

 

За хвърлени предмети с 1000 лева е наказан Ботев Пд, а Велимир Иванович от Спартак Вн е санкциониран за една среща и 250 лева. Даниел Боримиров от Левски търпи същата санкция, а Николай Христозов от Вихрен ще плати с 50 лева по-малко от него и ще пропусне 1 мач.

 

Последните две наказания от една среща и 250 лева глоба са за Йордан Милиев от Локо Пд и Диан Дончев от Локо Сф.