Членът на Изпълнителният комитет на БФС Йордан Лечков заяви след края на Конгреса, че има вероятност следващият шампионат да се играе едва на пет стадиона, визирайки проблемите на повечето клубове у нас.

Босът на Сливен посочи за пример неуредиците в отбора на ЦСКА, който не успя да участва в Шампионската лига заради финансови неуредици.

„Мисля, че първо всеки трябва да подреди собствения си двор. За мен най-важни си остават исканията на УЕФА. Имаме краен срок 2010 година, не знам дали сте запознати с правилниците, но например 80% от стадионите трябва да бъдат покрити”, заяви Лечков.

„Както вече пророкувах може би следващото първенство ще се наложи да се играе на 4-5 стадиона, които ще бъдат лицензирани. Проблемите са едни и същи. Трябва да имаме светлия пример „ЦСКА”. Трябва всеки да знае, че не е недосегаем. Има реална опасност и някои други тимове да стигнат до ситуацията с ЦСКА”, допълни той.

„Казвал съм го преди, че се съмнявам да се класираме, но дай Боже да използваме всички, на този етап, теоретични шансове и ако наистина имат късмет момчетата да се класират”, сподели още Лечков относно националния тим на България и назначаването на Станимир Стоилов за селекционер.