Председателят на ДАМС Весела Лечева обяви официално, че дългоочакваната многофункционална спортна зала ще бъде построена на 4-ти километър.

Относно разразилите се спорове и несъгласие от ЦСКА за точното място, защото това е терен, на който е било предвидено да се направят нови терени за детско-юношеската школа на червените, Лечева заяви: „ЦСКА си има много по-големи терени отколкото английски клубове.”

„Решението е взето - залата ще бъде на 4-ти километър със средства от държавния бюджет! Има и много други възможности, обсъждани са, но това е решението. Зала ще има. Бюджетът е готов да отдели средства за залата.”

„Ще ви поканим да направим първата копка. Не може да стартираме веднага. Има си съответните процедури - в 14-дневен срок чакаме решението от Столична община за параметрите на терените за застрояване, което може да бъде одобрено.”

„След това ще обявим обществена поръчка за проектиране, по-късно ще се пусне и нова обществена поръчка за строителство. Така се изисква по закон”, разказа още Весела Лечева днес.