Съвместна публикация на вестник "Стандарт" и Gong.bg

Левски продължи да удължава негативната серия. Сега регистрира равенство на "Лаута", но то бе по-болезнено дори от загуба. Защото "сините" водеха с 2:0 и с поведението си на терена допуснаха Локо (Пд) да изравни в 91-ата минута за 2:2. Една от многото причини за безпрецедентните неуспехи на "Герена" са резервите. Или по-точно липсата на равностойни резерви. Ето, контузени са доста от титулярите. Какви са причините - това е друг въпрос. И няма кой да ги смени. В България дори водещите ни тимове разполагат с малко качествени футболисти. Нещо от сорта на четирима добри играчи, седем горе-долу, а останалите са със статут на резерви. Но реално и за такива не стават. Не дай си, Боже, да водиш битки на два фронта, както са Левски и ЦСКА в момента. И да се налага да правиш ротации, за да може основните ти футболисти да почиват.

Трагедия!
Вижте, Пичони. Дойде човекът по никое време в Ботев, доведе играчи от Ботуша по социална програма за безработни, но хората имат самочувствие. Да, не са особена класа, но си личи италианското в тях. Не са смачкани като нашите резерви. Затова Ботев с хъс и битка стигна до първата си точка в първенството с 2:2. А в този мач специално Локо (Сф) също игра добре и не подцени съперника си. Какво промениха италианците в отбора, попитахме Лилчо Арсов. "Много неща, най-вече по отношение на тактическата дисциплина", отвърна култовият бивш страж на "канарчетата".

Но да се върнем на резервите. Реши и Любо Пенев да направи повече ротации в състава на ЦСКА за мача със Сливен. Логично, с оглед натоварената програма на отбора и последното гостуване на Рома. И за малко хората на Данчо Лечков да отмъкнат точка от "Армията". 1:0 за ЦСКА, но както и Любо призна след мача - късметът спаси "червените". А иначе второто полувреме за лидера бе ужасно. Даже по-слабо от многото слаби полувремена, изиграни от Левски тази есен. И тук също си зададохме въпроса за наличието на резерви в българските водещи отбори. Фулъм идва без 14 основни футболисти в София и взима хикса. Лацио не картотекира няколко играчи за Лига Европа и минава на парад с 4:0 на "Герена". Не искаме чак такава равностойност, но не бива и да се разчита на толкова малко добри футболисти.

Извън ЦСКА всички останали претенденти за челните места в "А" група загубиха точки. За Локо (Сф) стана дума, Черно море и Литекс направиха 0:0 в грозен мач помежду си. Очакваше се погрешната стъпка и от Черноморец. Нашите тимове трудно правят положителни серии без издънки. Обикновено след два добри мача третият е слаб. "Акулите" даже закъсняха в това отношение, може би заради немското влияние върху състава на дуета Балъков - Бобич и многото чужденци на терена. В крайна сметка Монтана направи равен 1:1 в "Лазур" и това беше очаквано от мнозина, дори от самия Балъков. Всъщност да не пропуснем да похвалим треньора на новака Стевица Кузмановски, един от най-добрите на работа в "А" група понастоящем.

В този кръг имаше и едно мачле, наречено незнайно защо Искърското дерби. Какво дерби? Гостът Локо (Мездра) би домакина Спортист (Своге) с 4:0. И дори треньорът на "шоколада" Стефан Колев се зачуди защо е толкова горчив.

Да не забравяме, че Славия пък влезе в позитивна серия от три победни мача. А срещу "белите" Миньор падна за трети пореден път с 0:1. И скандалите навестиха лагера на перничани.