Старши треньорът на Славия Мартин Кушев призна, че загубата от Локомотив в Пловдив с 1:2 е напълно закономерна предвид представянето на двата тима. „Заслужена победа на Локомотив. Имаха повече желание, създадоха повече положения. Не бях виждал моите футболисти в такова състояние.“

Кушев отказа да коментира и ситуацията, при която домакините искаха дузпа в края на мача за нарушение в наказателното поле срещу Базил де Карвальо.

„Не очаквах такова начало от нашия отбор на двубоя. Не съм виждал играчите ми в такова състояние. Не мога да кажа точна причина. До края на първенството ще търсим пет победи“, каза още той.

Старши треньорът на Славия изгледа последните минути на срещата с добрия си приятел и капитан на Локо Пд Здравко Лазаров. „С него си говорихме за състоянието на българския футбол. Казахме че първите 6 отбора във временното класиране имат шансове за третото място. Както Локо Пд, така и Славия. Това, че Левски и ЦСКА трябва задължително да са в първата тройка вече не е неизменен факт. Хубаво е, че всички отбори се борят за челните места“, завърши наставникът на „белите“ от Овча Купел.