Отборът на Локомотив Пловдив победи с 2:1 Славия в мач от 25-я кръг на А група, който се игра на ст. Локомотив. Домакините бяха изключително активни в този двубой, но успяха да реализират само две положения, благодарение на Сержиньо и Христо Златински. Единственият удар в очертанията на вратата на Иван Караджов пък се оказа гол, дело на Ради Василев през второто полувреме.

Още през първото полувреме на мача Локомотив Пд показа не само, че ще търси три точки, но и няма да позволи на Славия да създава голови възможности. Домакините поведоха с 2:0 още през първото полувреме, нещо повече, комфортната преднина бе оформена до 8-та минута.

2 гола за 4 минути за Локо Пд, 1 положение и 1 попадение за Славия

източник: Gong.bg, архив

Само 4 минути след първия съдийски сигнал Локо Пд поведе. След центриране от корнер на Здравко Лазаров, Михаил Венков стреля към вратата, но Сержиньо успя да нанесе точния удар от воле за 1:0.

Само от още 4 минути имаха нужда играчите на Емил Велев, за да покачат резултата. Христо Златински стреля, топката се отби в гредата, но при добавката футболистът на Локо Пд зарадва феновете на тима за 2:0.

Последваха поредица от атаки в опит Локо Пд да направи бързо резултата класически, но въпреки опитите на Христо Златински, Здравко Лазаров и Джереми Родригес, двата тима се прибраха на почивка при 2:0.

След почивката ситуацията на терена не се промени и Локомотив Пловдив продължи да търси головете, докато Славия, както и през първото полувреме не успя да отправи нито един удар в очертанията на вратата (с изключение на гола). Изключително голямо желание да отбележи гол демонстрира Даксон да Силва, който опита да реализира от всяка възможна ситуация – отблизо и отдалеч, но без успех. В 72-та минута Базил де Карвальо също напомни за себе си, но до гол така и не стигна.

За сметка на това, след успиване на защитата на домакините, още с първото по-опасно голово положение Славия стигна до гол, който върна донякъде интригата в срещата. След центриране отляво, Радослав Василев засече от точката на дузпата за 1:2.

В края на срещата страстите на терена се нажежиха. В 89-та минута Иван Караджов изрита силно напред топката в наказателното поле на Славия, Емил Петров излезе напред и попречи на Базил де Карвальо да стигне до нея, но главният съдия Ивайло Стоянов реши, че няма нарушение на вратаря. Заради бурна реакция на ситуацията Емил Велев получи червен картон и бе изпратен на трибуните от рефера. Малко след това дойде и последният съдийски сигнал при 2:1.

2 гола за 4 минути за Локо Пд, 1 положение и 1 попадение за Славия

източник: Gong.bg, архив

Срещата бе наблюдавана от представители на елитни европейски отбори, като Глазгоу Рейнджърс и Сошо.

Така, след спечелените три точки Локо Пд заема 5-та позиция в подреждането, като с това изпревари Левски във временното класиране, който ще изиграе своя мач от кръга срещу Калиакра по-късно вечерта. Локо Пд има 49 точки, колкото има и Литекс, но оранжевите са с по-добра голова разлика към момента. Славия е на 8-а позиция с 43 точки.