С мача срещу ЦСКА 38-годишният Кристиян Циге реално стартира и сериозната си треньорска кариера. След като приключва с изявите си на терена, преминал през тимове като Байерн Мюнхен, Милан, Мидълзбро, Ливърпул и Тотнъм, Циге навъртя няколко години като асистент и наставник на юношите на Борусия Мьонхенгладбах.

От 1 юли официално той е новият старши треньор на втородивизионния Арминия Билефелд.

След края на контролата вчера, играна на стадиончето в Бад Липшринге и продължаващ да раздава автографи, Кристиян Циге отдели няколко минути на Гонг:

-Хер Циге, как е като старши треньор?

-Напълно нормално. Все още не са дошли големите мачове, така, че е спокойно.

-Изглеждате доста спокоен на скамейката...

-Да, така е. Такъв ми е стилът. Няма да ме видите да стоя постоянно прав.

-Какво ще кажете за мача днес?

-Добра и качествена контрола. За нас лично бе полезна, ЦСКА е добър /gut/ тим. Радвам се, че играхме с българите. По принцип е нормално да се стартира подготовката с по-слаби съперници, но бяхме длъжни да приемем шанса си да играем с ЦСКА. Загубата не ме притеснява, видях каквото ми трябваше от моите играчи.

-Как се озова Оли Ньовил във вашия тим?

-Поканих го и той се съгласи. Мисля, че в противен случай дори имаше идея да прекрати кариерата си, но аз смятам, че има още какво да ни покаже. Опитът му е нужен на Арминия.

-Как ще завършат Германия и Аржентина?*

-Много ми е трудно да отговоря. За мен силите са изравнени. Всеки един изход няма да е изненада. Мисля, че ще бъде равностойна битка до последно.

*Въпросът бе зададен няколко часа преди началото на ¼ финала от Мондиал 2010