Бившият национал Емил Кременлиев сподели пред клубната телевизия на ЦСКА, че макар в момента да е встрани от футбола, не смята да остане така дълго.
„Имам амбиции, виждания и каквото и да говорим футболът е моята материя“, сподели Кременлиев.

„Доста трудно ми беше да убедя всички цесекари, че аз съм един от тях и че съм играл в Левски не трябва да има някакво голямо значение. В България като че ли това е най-очевадно, че като дойде футболист от единия в другия отбор се приема много трудно. Какви ли не случаи съм имал, но лека-полека успях. Накрая имах прекрасни отношения с привържениците“, коментира бившият защитник.

„ЦСКА е призван да играе в големи международни мачове. Лудогорец играе напоследък, но не можем да ги сравним с тези успехи на ЦСКА. Като че ли тогава като дойдеше мач с голям отбор и всеки си казваше - май дойде времето. Стадионът винаги се пълнеше. В такъв мач, като на Лудогорец, ако играеше ЦСКА щеше да има 40 хиляди фена, а не 40 хиляди зрители. Това, че Лудогорец няма да има толкова фенове, няма да има“, заяви Кременлиев, цитиран от blitz.bg и продължи разказа си за началото на кариерите на Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров.

„Аз бях капитан на отбора и те дойдоха накуп и тримата. Стилиян и Мартин малко по-рано, а Бербатов - през зимата. Първи към отбора се адаптира Стилиян, към него имах слабост. Мартин беше малко по-мълчалив, по-особен като характер. Той пък показваше качества, не може да не го приемаш. Бербатов и той бързо, бързо влезе в нещата.“

За Световното в САЩ през 1994-а година, Емил Кременлиев сподели: „Заминахме със скандал, даже бяха сменили Пенев за няколко часа. Скандалът беше по повод премиите за самото класиране. Вальо Михов беше обещал някаква сума, но не можа да я намери. Брокерите бяха тогава силни, но искаха друго, а ние бяхме на страната на Димитър Пенев. Тарторите говориха от името на целия отбор и казахме, че ако има смяна на треньора, няма да пътуваме.“