Държавата не може да се меси в казуса с отнетите лицензи на ЦСКА и Локомотив София, но може да вземе отношение във връзка със спортните им бази. Това коментира в Русе министърът на спорта Красен Кралев. Той обясни, че базата на Локомотив София е под шапката на областния управител, а тази на ЦСКА на спортното министерство. Държавата може единствено да гарантира, че те ще отидат при това дружество, което е приемник на традициите и е припознато от феновете.

Министър Кралев е в Русе за 45-тата годишнина от основаване на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ - Русе.

Министърът ще разгледа залата за борба в комплекс „Локомотив“, която се нуждае от спешен ремонт. Според него може да се очаква финансиране, но трябва да се види с какъв финансов ресурс ще разполага министерството след като мине полугодието.  „Спортната инфраструктура ни е приоритет, но все пак на място в общините ще се преценява кои бази да бъдат ремонтирани първи. „

Министър Кралев ще направи преглед на строително монтажни дейности на спортна зала „Арена Русе“. Според него тя е една от най-добрите в страната и ще бъде препоръчана на всички федерации за ползване. Мениджърският й екип също е много добър и може да се разчита, че нещата ще вървят. Има още 10-тина подобни обекта в страната, за които обаче трябват по-подготвени мениджъри, повтори Кралев твърдението си от предишното си посещение в Русе. Националната спортна академия е добро място за подготовка и дава базата, но е необходима практика и обмен, затова се предвижда специалистите ни да бъдат пращани на обучение в Германия, Франция, Англия.

Красен Кралев допълни още, че се очаква в края на юли да бъде пусната най-новата лотарийна игра със скреч карта. Приходите от нея ще отиват в спортна инфраструктура, припомни той.