Наставникът на Ботев Пловдив Николай Костов заяви, че не може да става дума за подем в редиците на предстоящия съперник на „канарчетата“ - Локомотив Пловдив, след като загуби с 2:5 от Берое в предходния кръг. Костов коментира преди пловдивското дерби, че в състава му има редица контузени, и добави, че се надява да стане хубав мач.

„Пожелавам си добър мач. Истинско дерби. Респект между играчите и феновете. Вече съм присъствал на такова дерби и спечелихме. Надявам се всички мои играчи да са максимално концентрирани и мотивирани. Очаквам добър мач. Отсъстват доста наши играчи, но искам да припомня, че в първия мач между нас, отсъстваха доста футболисти от Локомотив, но от там се държаха достойно. Така ще постъпим и ние. Не искам да се спекулира с тези неща. Акцентираме върху тези, които ще играят“, започна Костов.

„Не вярвам в играчи, които казват, че ги боли, но могат. Няма как да се доверя на играчи, които не са се подготвяли“.

„Ситуацията в клуба бе сложна и тя няма как да не дава отражение. Ние сме роби на тази ситуация, но трябва да има търпение. Мисля, че вече настъпват хубавите дни. Въпрос на организация е да върнем доброто име на Ботев. Това няма как да стане за 10 дни. Мисля, че ще намерим общ език“.

„Васев, Гамаков, Ощипко, Нелсън, Старокин и Голас са аут за мача. Някой от тях може да попадне в резервния състав“, поясни Костов.

На въпрос за Локомотив Пловдив и това дали отборът е във възход, Костов обясни: „Ако е подем да паднеш с 2:5, аз не знам за какви падения говорите. Пет гола са си тежест. Извинението бе червеният картон. Ние също играхме с човек по-малко срещу Лудогорец цяло полувреме, но и гол не допуснахме. Аз не обръщам внимание. Това са дрязги и спекулации. Отборът спечели няколко срещи, но не искам да коментирам, защото трябва да говоря за слабостите на съперника, а не е коректно“.

Локомотив Пловдив посреща Ботев в неделя, 24 април, от 17.30 часа. Срещата може да проследите в сайта Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport 2, както и на честотите на Дарик радио