Спортният директор на ЦСКА заяви за Гонг, че преговорите със Славия за вратаря Райс Мболи ще бъдат финализирани утре. „Все още няма нищо официално. Преговаряме и евентуално утре ще имаме договор”, каза Костадинов. Той допълни още, че не се търси друг вариант за вратарския пост в ЦСКА. „Говорим само и единствено с Мболи, други варианти нямаме”, каза още Костадинов.

Очаква се утре да бъде обявено как точно ще е формулирана сделката за Мболи, като вариантите са два – преотстъпване или продажба със запазване на голяма част от правата в полза на Славия.

От тази година няма никакви проблеми футболист да бъде преотстъпван на друг клуб, независимо дали е играл официални мачове за предишния си отбор. Според новия трансферен правилник Райс Мболи официално може да си е преотстъпен на ЦСКА независимо от това, че взе участие в двубоя на „белите” срещу Калиакра.

Това нововъведение е от тази година, като условието е сделката да се осъществи по време на трансферния прозорец. За момента това условие се спазва, като крайния срок е утре.