Нападателят Костадин Башов е вече играч на Литекс, съобщи клуба на официалната си страница. Футболистът изкара двуседмичен пробен период при “оранжевите” и бе харесан от наставника Христо Стоичков, след което се стигна официално и до договор за 2 години. Башов, който през последните 6 сезона се подвизаваше в първенствата на Гърция и Кипър, се качи на лагер със съотборниците в ловното стопанство Бялка и не е изключено треньорският щаб да го включи в групата за съботния мач с Миньор.

“Радвам се, че нещата се развиха благополучно и подписах. След няколко сезона навън, това е един вид ново предизвикателство и е хубаво, че го започвам с класен клуб като Литекс. Благодаря за доверието на треньорите и ръководството. Ще се опитам да го оправдая с голове и да помогна с моя опит на младите момчета”, сподели новото попълнение на оранжевите.

Визитка

Костадин Башов е роден на 26.11.1982 в Гоце Делчев. Като юноша израства в школата на Левски, където записва и мачове за първия отбор.В родния шампионат е защитавал цветовете още на Спартак (Плевен), Черно море, Родопа (Смолян) и Видима- Раковски. След 2006 година кариерата на нападателя преминава в Гърция и Кипър. В южната ни съседка той играе за Етникос, Диагорас и Коринтос. През последните 3 сезона Башов се подвизава на Острова на Афродита, където е вкарал близо 30 гола за първенство и купата с екипите на Олимпиакос (Никозия) и Алки Ларнака, от където на практика акостира в Ловеч със свободен трансфер.