Нападателят Костадин Башов отрече информациите, че е напуснал обиден Литекс. Бившият младежки национал Башов изкара 2-седмични проби в състава на "оранжевите", но в събота си тръгна от Ловеч след разговор с главния мениджър Стойчо Стоилов.

"Не съм напуснал Литекс, още по-малко пък съм обиден на някой от ръководството. Първоначално се бяхме разбрали да се готвя с отбора една седмица, а тренирах повече от две. В събота говорих със Стойчо Стоилов и се разбрахме да се прибера за няколко дни, тъй като останах повече от предвиденото", обясни Башов. В Литекс в момента на проби са нападатели от Парагвай и Сенегал.

"Стоилов ми обясни, че двамата са поканени преди мен, но заради визови проблеми идването им се е забавило. Затова искат да ги видят и тях и след това да преценят", каза Башов. Нападателят очаква през следващите два-три дни да има яснота къде ще продължи кариерата си. 29-годишният Башов е свободен агент. В предишните три сезона и половина той игра за кипърския първодивизионен Алки (Ларнака), за който записа 79 официални мача и 25 гола, но отказа да продължи договора си по финансови причини.