Отборът на ЦСКА не успя да приключи с успех поредната си контрола от предсезонната подготовка. „Армейците“ загубиха с 1:2 от Сьондерийске. Датчаните се оказаха „костелив орех“ за тима на Стойчо Младенов, който постигна серия победи в проверките си до момента. Единственият гол за „армейците“ бе дело на Борис Галчев и падна през втората част. Преди това Абсаласен бе извел своите напред.

В първите минути мачът бе сравнително равностоен. Двата състава стигнаха до няколко не много опасни положения, повечето от които статични, а в 14-ата минута рефлексът на Уваренко бе поставен на изпитание. Той се намеси добре, като успя да отрази опасен удар на Сьодерийске, а в 20-ата минута „червените“ отговориха. Тончи Кукоч стреля мощно, а топката кацна на напречната греда, а след това излезе в аут.

Малко след това Oршулич върна лошо към Уваренко, който със сетни сили изчисти преди противник да играе с топката.

Малко по-късно „червените“ инкасираха гол. Абсаласен се разписа, след като стреля от дистанция, след това топката срещна десния стълб, за да влезе в мрежата за 1:0.

След гола ЦСКА изпълни по интересе начин фаул, от който обаче не произлезе нищо. Маркиньос се засили да изпълни, след това върна към Жоаким. Последният стреля, но топката излезе в аут.

Малко преди края на полувремето възпитаниците на Стойчо Младенов допуснаха грешка в защита, която за малко да им коства гол.

Второто полувреме започна доста динамично, а „армейците“ опитаха да упражнят натиск. Стойчо Младенов извърши някои смени в състава си, а в игра за ЦСКА се появиха Супусепа, Причиненко, Пламен Крачунов, Фортес, Бъркляча, Бергонси, Иван Стоянов, Борис Галчев, Петър Витанов и Стефан Николич.

„Червените“ стигнаха до няколко положения, едно от които в 51-ата минута, когато Жоаким центрира от корнер от ляво, а Оршулич игра с глава, но прати топката над напречната греда.

Няколко минути по-късно вратата на Уваренко бе поразена от втори гол. Играч на датчаните тръгна заплашително, като направи индивидуален пробив, стреля, но топката срещна левия стълб. Абсаласен, който отбеляза първия гол, опита добавка, която се оказа успешна и така резултатът стана 2:0.

Играчите на ЦСКА положиха старание, а в 75-ата минута върнаха един гол. Столичани получиха право да изпълнят фаул от изгодна позиция, малко пред дъгата на наказателното поле, а Борис Галчев стреля. Ударът му бе доста прецизен, като намери точно очертанията на вратата и направи стража на противника безпомощен – 1:2.

Малко след гола Иван Стоянов бе изведен сам срещу вратаря, но последва съприкосновение между него и бранител на датчаните. Главният рефер обаче бе категоричен, че играта трябва да продължи.

Минутки преди края Борис Галчев изпълни нов добър пряк свободен удар, но този път стражът на противника отрази.

Следващата контрола на ЦСКА е на 12 февруари срещу Петролул.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Още футбол във Фейсбук страницата на Gong.bg

Следвайте Ники Александров в личния му профил във Фейсбук

-------------------------------------------------------------------------------------------------

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА ПО МИНУТИ:

1' НАЧАЛО НА МАЧА

7' Корнер за ЦСКА. Жоан Фелипе изпълни, но топката бе изкарана в аут

11' Пробив на Тончи Кукоч от ляво, центрира, но топката бе изчистена

12' Корнер за датчаните. След неговото изпълнение Сънди извади топката в тъч

14' Центриране от ляво, Поуние засече, а Уваренко изби

16' Жълт картон за Тони Силва, който извърши фаул около центъра на терена и спря атака на противника

20' Греда за ЦСКА. Тончи Кукоч стреля, топката срещна напречната греда

25' Оршулич върна лошо към Уваренко, който със сетни сили изчисти, преди противник да улови

26' Сьондерийске повежда с гол на Абсаласен. Той стреля от дистанция, след това топката среща десния стълб, за да влезе в мрежата за 1:0

40' Фаул за ЦСКА. Хубаво заучено изпълнение, Маркиньо тръгна да изпълнява, върна към Жоаким, който стреля, но изкара топката в аут

44' Тунчев върна към Уваренко, той тръгна да финтира играч на противника и като по чудо ситуацията не завърши с гол

45' КРАЙ НА ПЪРВА ЧАСТ

46' НАЧАЛО НА ВТОРА ЧАСТ

Второто полувреме започна доста динамично. "Червените" се опитаха да упражнят известен натиск и създадоха няколко положения.

52' Корнер за ЦСКА. Жоаким центрира от ляво, а Оршулич игра с глава, но изкара топката над напречната греда

55' Сьондерийске повежда с 2:0. Играч на датчаните тръгна заплашително и преодоля няколко футболисти на "червените", стреля, но ударът му се отби в левия стълб. Авторът на първото попадение Абсаласен обаче  направи успешна добавка, която завърши с попадение

75' ЦСКА иполучи право да изпълни фаул от изгодна позиция, малко пред дъгата на наказателното поле. Борис Галчев застана зад топката и стреля прецизно, като върна един гол - 1:2

80' Добра атака за ЦСКА. Иван Стоянов бе изведен в наказателното поле. Последва съприкосновение между него и бранител на  Сьондерийске, главният рефер обаче посочи играта да продължи

89' Фаул за ЦСКА. Галчев стреля ниско, но стражът на датчаните се справи и улови

90' КРАЙ НА МАЧА

Стартов състав:

ЦСКА: Уваренко, Попов, Тунчев, Кукоч, Оршулич, Маркиньос, Сънди, Тони Силва, Фелипе, Жоаким, Милесавлевич