Шефът на Тръст "Синя България" Васил Колев изнесе по-важните точки от поредното заседание на Управителния съвет на Левски.

"Имахме много точки, ще ви кажа само по-интересните," заяви той след няколкочасово заседание. "Изслушахме доклад на Боримиров, уточнени са недоразуменията относно изказването по повод Николай Илиев. Той е запознат със структурата и си е дал сметка на това. На Владко Шаламанов вече е наложено наказание, но имаше доста разпалена дискусия. Ще се изработят вътрешни правила за треньори, служители, родители, подрастващи, и при следващо провинение ще има автоматични санкции. Те ще са строги. Наказанието е по Кодекса на Труда - не знам как е формулирано - мъмрене, забележка... Цялата работа имаше морален характер."

"Говорихме и по откриването на стадиона, ще има пресконференция в понеделник, където ще обяснят всичко."

"Тръстът и НКП имаха среща със Стойчо Стоев и Георги Иванов, дискутирахме и въпросите на Управителния съвет. Ние представляваме привържениците, и сме крайно недоволни от представянето на отбора. Дискусиите бяха доста остри, и беше казано един път завинаги, че нещата трябва да се променят. Трябва да се направи нова стратегия, няма как на шест месеца да взимаме нови играчи, да сменяме треньори. Мисля, че тепърва ще излезем с доста по-подробни обяснения. Клубът трябва да насочи фокуса си към производството на собствени футболисти."

"Гонзо си дава сметка, че обира негативите. Той е достатъчно лоялен към Левски, и е готов да си тръгне. Въпросът е дали Левски е готов да го пусне. В Левски, в историята, сред живите ни легенди, има трима - Наско Сираков, Станимир Стоилов и Георги Иванов. Не мога да си представя историята без такива фигури. Ако това се случи в близките седмици, ние ще разкъсаме връзката с историята, и трябва някой от другите двама да се завърне тук."