Шефът на Тръст "Синя България" Васил Колев коментира представянето на първия отбор на тима и изрази мнението си по този въпрос.

"От Тръста и НКП в този Управителен съвет имаме по-специфична роля, тъй като представляваме привържениците на отбора, ние сме тук, за да изискваме, а не да участваме във фабрика за оправдания. Много от феновете са обезсърчени, дали Левски ще излезе от това да прави постоянна селекция и да се сменят футболистите всеки полусезон", коментира Колев. 

"Беше ни обяснено, как са селектирани играчите и че ще се разчита на тези играчи. Има недостатъчна комуникация между спортния директор и треньора с привържениците. Бяхме на ръба да отидем там където отиде един друг отбор. Левски се върна от Ада. Направени са доста компромиси, но са осигурени средства за заплати за първия отбор", допълни той.

"Целта пред първия отбор е да изгражда качестени футболисти. Като фен не мисля, че в момента Левски може да бъде конкурентноспособен в Европа. Факт е, че феновете на Левски предприемат най-тежката мярка като не идват на стадиона. Ще опитаме да не се случи това нещо", каза още Колев. 

"След първите два мача на Мигел Бедоя с Левски се появиха разни прякори на испанеца, като Ментоя и други. Липсват успехите на Левски, този проект има определено време, за да се реализира", допълни още Колев. 

Шефът на НКП Степан Хиндлиян коментира пред журналистите, че Левски се е спасил с голямо съдействие на привържениците.

"Заявявам най-отговорно, на тази маса горе няма шуробаджанащина, това , че някой е приятел с някой, не означава, че човекът хикс има пожизнено място в клуба. Споровете в Управителния съвет са доста тежки", каза Хиндлиян.

"Времето в което Левски се е управлявал еднолично е свършило", каза още той.

"Принципът за смяна на треньора, спортният директор и шефът на ДЮШ е предложено от феновете, решенията трябва да се вземат единодушно. В един момент се притесних, че Георги Иванов може да напусне. Някои фенове се държат лошо с него, той е велик футболист на Левски, Гонзо осъзнава своята отговорност и това е ясно", коментира Колев как се прави избора на спортно-техническото ръководство на тима.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS