Костадин Костадинов остава шеф на Съдийската комисия, реши днес Изпълкома на Българския футболен съюз.

Въпреки че бе подал оставка, Костадинов бе оставен начело на реферите, след като бе изслушан от членовете на Изпълнителния комитет в продължение на час от цялото заседание, което бе около 90 минути.

Коце Костадинов бе обявил, че подава оставка, след призива на члена на Изпълкома Емил Костадинов, в ролята му на спортен директор на ЦСКА след мача с Литекс, когато червените бяха бесни от съдийството.

Пресен случай с големи реферски полемики бе двубоят от вчера между Черно море и Левски, когато варненци бяха категорична, че не е имало дузпа, направена от вратаря Илко Пиргов срещу Дарко Тасевски.

Новият-стар шеф на арбитрите Костадин Костадинов обяви, че съдията на този двубой Николай Йорданов е сбъркал, като е посочил бялата точка и затова реферът „ще си почине малко, за да се отърси психически от напрежението.”

След заседанието Костадинов заяви, че някои от клубовете са опитали от началото на първенството да създадат атмосфера, която не е нормална.

Запитан дали е нормално член на Изпълкома, какъвто е Емил Костадинов, да казва, че ще си подаде оставката, ако шефът на съдиите не подаде оставка, Костадин Костадинов отговори: „Ако го смятах за нормално, нямаше да си подам оставката.”

Коце Костадинов също така за призова за толерантност и търпение към съдиите и особено към младите рефери.