Кметът на Мездра Иван Аспарухов изрази надежда, че провокаторите на вчерашния инцидент по време на местния Локомотив срещу ЦСКА ще станат известни. Аспарухов също така е учуден защо тарторите на агитката на „червените” са останали пасивни и не са направили нищо, за да предотвратят баталните сцени.

Както е известно, вчерашният двубой от "А" група между Локо Мездра и ЦСКА бе прекратен, след като фенове нахлуха на терена.

"Не знам дали само феновете са виновни. Можеше да стане много сериозен проблем, но съм благодарен, че моите съграждани запазиха спокойствие. Досега в Мездра няма инцидент, създаден от нашата публика. Можем да упрекнем охранителите, полицията, ако не стане нищо да обявим първенството за рисковано. Записите от телевизиите бяха манипулативни. Не видях реални записи - те нападнаха треньора си, нападнаха вратаря си. Интересно ми е дали ще бъдат заловени истинските провокатори или някакви изкупителни жертви”, сподели кметът.

„От много години страдаме от 4-5 агитки. Съжалявам, че заради подобно поведение пропадат добри отбори. Жалко за футбола. Тези хора минаха през града и всичко мина много спокойно. Докато вървяха към стадиона нямаше проблеми. Докато седяха по заведенията в града нямаше проблеми. Стадионът в Мездра не е по-опасен от други стадиони. Повечето фенове на ЦСКА останаха в сектора. Тези, които излязоха на терена бяха малко. Тарторите на агитката не направиха нищо, за да спрат останалите, напротив седяха и се усмихваха доволно отстрани. Ако ни трябва всеки мач полиция, не трябва да сме в Европейския съюз. Ние искаме да направим така, че да няма полиция, защото насилието поражда насилие, спомняте си, какво ставаше преди години, когато полицията правеше, каквото си поиска", заяви Аспарухов в актуално студио "Дерби".