ЦСКА постигна класически успех над Рилски спортист в среща от 20-ия кръг на А група. „Червените” спечелиха срещата на стадион „Българска армия” с 3:0 след попадения на Флорентин Петре (19), Евгени Йорданов (59) и Ододжи (81).

Още от самото начало на двубоя „армейците” превъзхождаха съперника си, като в 5-та минута дойде първото сериозно положение за домакините. Тогава Юруков стреля от пряк свободен удар, но Белло спаси. Малко по-късно (7) Трика бе фаулиран в центъра на терена, след изпълнението Ододжи стреля от границата на наказателното поле, но топката мина на метър от гредата.

Головата сметка на ЦСКА откри Петре в 19-та минута. Румънецът получи параболична топка от Евгени Йорданов, стреля от воле, топката се отби в гредата и влезе в мрежата за 1:0.

В 33-та минута на срещата Юруков фаулира Мамаду и получи жълт картон, официалното предупреждение остана единствено в двубоя.

В рамките на две минути (25-27) Трика на два пъти застраши сериозно вратата на Белло, но вратарят на „скиорите” от Самоков успя да спаси.

До края на първата част пропуски направиха Трика, Ододжи, Йорданов и Петре.

След началото на второто полувреме доброто настроение на футболистите на ЦСКА си пролича, като те опитваха по много техничен начин да комбинират по между си. Две минути след почивката Петре и Трика откраднаха топката от футболисти на Рилски спортист. Вратарят на гостите излезе напред, румънецът го прехвърли, а Трика вкара топката в мрежата от гол линията, но докосна кълбото с ръка. Попадението бе отменено.

В 59-та Ододжи влезе в наказателното поле на противниковия тим, отправи удар право в ръцете на Белло. Стражът успя да отбие, но Йорданов засече топката и вкара втория гол за „армейците”.

Девет минути преди края на мача Ододжи отправи силен удар и кълбото влезе под плонжа на влезлия като резерва вратар - Манолков.

ЦСКА заема второто място в класирането в първенството с 48 точки, а Рилски спортист е на 12-то място с 21 точки.

 

Прогнозирай ЦСКА - Левски тук!