Тим-мениджърът на Черноморец Радостин Кишишев заяви, че няма да види много трудности, ако сега се завърне в игра в родната А група. Доскорошният футболист бе гост в предаването на БТВ „Зона спорт“, където разкри каква точно е неговата роля при „акулите“, като сподели и своето виждане за развитието на българския футбол през последните години.

„С една победа над Локомотив София (2:1) от криза не се излиза, но успехът бе важен. Все пак, това е втора домакинска победа. Първата бе преди 3 месеца. Знаете, че е трудно. Моята роля е връзката между футболисти и треньори. Понякога тренирам с тима, опитвам се да им вдигна самочувствието. Естествено съм връзката между ръководството и треньорския щаб. Мисля, че няма да ми бъде трудно да играя в А група. Тенденцията е такава, че идват футболисти от чужбина от втора-трета дивизия и са на по-високо ниво от нашите. Не мисля за бенефис“, започна Кишишев.

„Това, което отборът на Лудогорец прави, е наистина страхотно, но да не забравяме, че там собственикът е богат човек. Но футболът в момента не върви добре. Онези футболисти, от „златното поколение“, са били или са в ръководството и трябва да си направят равносметка. Дрязгите продължават постоянно“, каза още Кишишев.

„Националният отбор е това, което е, заради Любо Пенев. Той направи отбор, боеспособен. Няма изявени лидери и това бе малкото, което не достигна, за да вземе квота за Мондиала“, завърши Кишишев.