Черноморец успя да победи Локомотив София с 2:1 в мач от 17-я кръг на А група, състоял се на стадион „Лазур“. Домакините поведоха чрез попадение на Николай Павлов, а Седрик Базея възстанови равенството. Победата на „акулите“ донесе Нажиб Амари, който оформи крайния резултат.

Черноморец започна сравнително добре мача, като момчетата на Димитър Димитров стигнаха до няколко положения, някои от които бяха статични. Като цяло обаче всичко по-интересно се случи през втората част, когато паднаха трите гола, гостите имаха претенции за дузпа, а в продължението и нервите взеха връх.

В 10-ата минута Сота фаулира Чико, а главният рефер отсъди фаул. Капитанът на „акулите“ Лъчо Балтанов застана зад топката, последва заучена комбинация, но отбраната ма Локо София се справи. В 17-ата минута бургазлии стигнаха до корнер, а след неговото изпълнение Чико игра с глава, но нацели страничния стълб на вратата на софийското Локо. След това Валентин Галев се намеси авторитетно. Малко преди това Гаел имаше чудесна възможност, но не можа да намери целта. В 30-ата минута капитанът на столичните железничари Марикьос получи хубав пас от дясно от Гаел, но стражът на „акулите“ Янко Георгиев излезе навреме и блокира опитния играч на Локо Сф. В 32-ата минута при центриране в наказателното поле на Черноморец, няколко играчи на Локо Сф се разминаха, а Дюлгеров се удари в страничния стълб и се наложи да му бъде оказвана медицинска помощ. В 42-ата минута при фаул в полза на Локомотив, последва заучено изпълнение, Том получи топката, стреля, но право в ръцете на Янко Георгиев.

Малко преди края на първите 45 минути Димитър Димитров – Херо бе принуден да прави принудителна смяна. Венелин Филипов получи травма, като стана ясно, че не може да продължи. Неговото място бе заето от Крум Стоянов.

С подновяването на играта Черноморец успя да поведе в резултата. В 52-ата минута Александър Бранеков допусна груба грешка, при която загуби владението на топката. Това позволи на „акулите“ да отнемат, а Николай Павлов получи хубав пас и с мощен удар с левия крак разстреля Валентин Галев за 1:0. Радостта на Павлов бе обяснима, тъй като това бе негов първи гол за сезона.

В 57-ата минута в игра за софийското Локо се появи новата покупка Седрик Базея. Стефан Генов взе решение да замени Дани Пеев.

В минутите след гола домакините, окрилени от отбелязаното попадение, стигнаха и до още няколко положения, но без резултат.

В 64-ата минута Гаел проби по чудесен начин от ляво, пусна пас към добре включилия се Сота, който стреля силно и много неточно над напречната греда.

В 70-ата минута равенството бе възстановено. Гаел центрира в наказателното поле на Черноморец, получи се разбъркване, при което Янко Георгиев се намеси неразчетено, а дебютантът за Локо Сф Базея успя да запише гол на сметката си - 1:1. Радостта на Локо Сф обаче продължи едва 3 минути. В 73-ата минута хубава тройна комбинация за Черноморец завърши с гол на Амари – 2:1.

В 90-ата минута Гаел получи хубаво подаване в наказателното поле на Черноморец, а Янко Георгиев излезе неразчетено и се хвърли в краката на играча на столичните железничари, след като Гаел вече бе играл с топката. Последваха претенции на гостите за дузпа, но главният рефер Радослав Станев посочи играта да продължи.

В даденото от съдията 5-минутно продължение нервите взеха връх, като на терена последваха безредици, в основата на които бяха Лъчо Балтанов и Седрик Базея. Буйните прояви на двамата обаче набързо бяха охладени от арбитъра, който вдигна по един жълт картон и на Балтанов, и на Базея.

Във временното класиране Черноморец е 11-и с 15 точки, а Локо Сф е 8-и с 22 пункта. В следващия кръг Локо Сф посреща Славия, а Черноморец гостува на Ботев Пд.