Административният директор на ЦСКА Димитър Димитров – Каубоя определи сумата, която ще бъде искана от управата на Националния стадион „Васил Левски” за наем на съоръжението, като рекет и изнудване.

„Аз лично не мога да ви отговоря на въпроса как се формира цената за наема от други клубове. Но неофициално, на наше запитване за ползването на терена на стадиона, от управителя на съоръжението Антон Попов, ни беше отговорено, че е взето решение от Управителния съвет за формиране на цена от 30 хиляди лева, което е цена без ДДС. Което означава, че всеки който би могъл да си позволи лукса за този стадион, трябва да заплати цена от 36 хиляди лева с ДДС и около 2 хиляди лева за персонал и други такива плащания. Общо взето цената е около 40 хиляди лева. Вие ми отговорете, дали някой в момент на криза, може да си позволи да ползва стадиона”, сподели Димитър Димитров – Каубоя.

„На практика, някой най-вероятно в момента е усетил какво е намерението на общинската комисия, която беше изпратена да лицензира стадионите и на базата най-вероятно на това, че тя може да изиска забраната за ползване на определени спортни обекти, определени хора са решили, че могат да изнудват клубовете и са свикали бързо Общо събрание, на което са решили, че наемът ще е 30 хиляди лева, което е рекет или изнудване”, добави още шефът на ЦСКА.

„Не мога да си спомня цифрата на договора за ползването за мачове за евротурнирите, но сумата тогава беше 4 или 5 пъти по-малка – 6 или 8 хиляди лева беше”, уточни Каубоя.

„В момента чакаме становището на общинската комисия, искаха ни определени документи и чакаме решението им”, завърши Димитър Димитров, относно решението за лицензиране на стадион „Българска армия”.