Бразилският нападател Касио донесе равенство 2:2 за ЦСКА срещу Химки в четвъртата контрола на „армейците” в Испания. Това бе първи мач за кариоката с екипа на българския тим, и той показа качества. Отборът на Стойчо Младенов отново се представи на ниво, като създаде доста положения, но не успя да ги реализира.

Дори и в далечна Уелва, ЦСКА бе подкрепян от своя агитка, наброяваща пет човека, начело с шефа на фенклуба Димитър Ангелов, пропътувал 4000 км, за да гледа любимците си.

„Червените” започнаха проверката по-добре от руския си съперник, като Касио, Юруков и Данчо Тодоров имаха шанс да открият още в първите 20 минути. Химки получи възможност също да поведе, след груби грешни на „армейската” защита, но не се възползва от положенията. Стойчо Младенов даде шанс и на тримата си вратари да се изявят, като мача започна Ивайло Петров, в 30-та минута се появи Илко Пиргов, а през второто полувреме за първи път за ЦСКА пази и Даниел Беконо.

В 41-та минута Йордан Юруков изведе ЦСКА заслужено напред в резултата, след много хубаво изпълнение на пряк свободен удар. Той стреля точно под напречната греда за 1:0, и бе много деен през целия двубой.

В началото на второто полувреме в игра се появи пристигналият на проби Муса Гай, който много бързо успя да се изяви. Братът на Ибрахима Гай извърши нарушение в наказателното поле пред Илко Пиргов и реферът отсъди дузпа. Блатняк бе точен и изравни резултата в 52-та минута.

Точно 20 минути по-късно руският тим се озова в неприятна ситуация, когато Низамутдинов получи червен картон след меле на терена. Спречкванията между двата отбора не бяха редки и на няколко пъти предизвикваха спиране на играта. Въпреки че останаха с 10 души, само две минути след картона, Тривунович отбеляза втори гол за Химки. Той засече с глава центриране от корнер и направи 2:1.

В оставащите минути до края на мача ЦСКА не спря да търси ново попадение и заслужено стигна до него. В 83-та минута Удоджи стреля към вратата, топката се отби в гредата и Касио добави за 2:2. Именно тези двама футболисти се отличиха с изявите си за „армейците” в днешния двубой, като Удоджи не успя да се разпише, но въпреки това бе много полезен. На терена се завърна и Данчо Тодоров, който лекува контузия два месеца.

Следващата контрола на ЦСКА е в сряда, на 6 февруари срещу Интерблок.