„До края на тази, най-късно до началото на следващата седмица се надяваме да осъществим един голям за родните разбирания трансфер в посока „навън”. Има повече от сериозен интерес към играч на ЦСКА, преговорите са в напреднала фаза и всичко е въпрос на дни. Само ще кажа, че това ще бъде в интерес и на клуба и на самия футболист” – заяви за Гонг новия спортно-технически директор на „червените” Наско Караиванов.

„От подготовката, чиито етап в Турция е към края си съм доволен. Отначалото се борим предимно с климатични проблеми – и в България, където зимата ни принуди да избягаме от морето и тук, където дъждът не е спрял от идването ни. Ето, това дори отложи един наш мач. Иначе откъм условия – всичко е перфектно. След като много по-богати клубове от нас като Спартак Москва и Сатурн са избрали именно този хотел, значи той е на необходимото ниво. Другата трудност, която срещнахме в процеса на подготовката, за която и наставника Йоан Андоне вече се изказа, въпреки, че бе наясно още при встъпването си в длъжност с нея е голямата група с която той самия работи. Това са трудните неща. Но те не можаха да осуетят тренировъчната програма. Изиграхме достатъчно контроли, въпреки ,че тази със Спортул вчера отпадна. Да, на всички ни се иска в повече контроли да се обиграва един титулярен състав, но явно на Андоне ще му се наложи да си определи титулярите без те да са изиграли един мач заедно и съм сигурен, че ще се справи с тази задача” – каза Караиванов по повод приключващата в Турция подготовка.

„Иначе ние почти официално обявихме, че сме готови да се разделим с всеки играч, стига да има конкретна и добра оферта за него. Всеки футболист си има категория и съответната цена. В днешните трудни условия това е разбираема политика. Да, може би е трудно, че този процес тече докато трае подготовката, може би щеше да е по-добре вместо един трансфер до момента, да бяхме реализирали 5-6 продажби. Така по естествен път можеше да се редуцира групата за работа за самия треньор. Но когато в групата на Лига Европа си спечелил само една точка, когато в последните няколко кръга от първенството си отстъпил от първото място и си спечелил само един мач със Славия, когато спортно-техническите неща останаха на втори план, а на преден изпъкнаха някои вътрешни проблеми и неразбории в състава, логично не може да очакваш опашка от клубове, които да желаят да закупят твои футболисти. В същото време се радвам, че в момента обстановката в отбора е заздравена, от идването на новия треньор си личи приповдигнато настроение и може би единствено това малко перчи и натежава, че няма как играчите да не си мислят: „Ще ме продадат ли, няма ли да ме продадат?” – разясни още от ситуацията в ЦСКА новия спортно-технически директор.

Наско Караиванов заяви, че е учуден от дереджето на клуба и остро разкритикува работата на своите предшественици, както и на бивши треньори в ЦСКА: „Обвиняват ме, явно това ще продължи още известно време в липса на достатъчно компетентност. Но колко компетентни са били мои предшественици, директор и треньор, след като заварвам в ЦСКА щат от над 50 играчи. Всяка подготовка се купува масово. Това много компетентно ли е? Ако това е така, значи това е нивото и на ЦСКА и на българския футбол! Групата ще бъде редуцирана в най-скоро време, не сме го направили сега, само за да запазим атмосферата по време на лагера. Тези играчи, които ще освободим, преотстъпим или разтрогнем с тях могат да играят във водещите ни тимове, те са достатъчно добри и за ЦСКА, но просто са в повече. Това е, така не може, няма такъв филм! Всичко трябва да приключи безболезнено” – завърши Караиванов в интервюто си за Гонг.