Полузащитникът на Славия Янис Карабельов получи първа повиквателна за националния отбор при мъжете.

"Има тръпка, има и малко напрежение," призна той. "Мисля, че моите усилия са възнаградени по този начин."

"Разбира се. Надявам се да ми дадат шанс, но за мен ще е чест дори само да тренирам с отбора," отговори Карабельов за вълнението от един евентуален дебют срещу Кристиано Роналдо и Португалия.

"Смятам, че треньорът Тони Здравков има голям избор и всички момчета се представят на добро ниво. Там има много качествени футболисти, и смятам, че няма да липсвам толкова," отбеляза Янис за срещите, които ще пропусне от младежкия национален отбор.

Карабельов смята, че младежкият национален тим ще успее да се пребори с Дания за място на Европейското първенство, или поне да стигне бараж. "Здравков изгради доста добър отбор, силен колектив, всички се стараем да побеждаваме, да изпълняваме задачите на треньора, и смятам, че ще успеем да се класираме на Европейско," каза той.

20-годишният футболист заяви, че правилото за задължително пускане на млад играч във всеки отбор от А група доста помага.

"Има още много мачове до края, времето ще покаже. Ние сме млад отбор и е трудно да се говори за високи цели," коментира Карабельов представянето на Славия.

Той си пожела и един добър резултат срещу "най-добрия отбор" според него в България - Лудогорец.

Славия гостува в Разград в събота, от 16.30 часа, в мач, който можете да проследите с Gong.bg, и да наблюдавате по Gong Play и Diema Sport, както и да слушате в ефира на Дарик радио.