Юношата на Славия Янис Карабельов не скри радостта си от получената повиквателна за националния отбор на България. 20-годишният футболист попадна в сметките на националния селекционер Ивайло Петев за предстоящите контроли с Португалия и Македония.

„Когато се прибрах се развълнувах. Не скрих радостта си и най-близките до мен знаят, че това за мен е нещо много специално. Стъпката е доста голяма, но мисля, че съм готов да я направя. Ще продължа да работя, за да продължа да се развивам. Изключително мотивиран съм за предстоящите мачове и тренировки и изобщо за всичко, което ме чака оттук нататък“, коментира Карабельов.

„Мисля, че с мачовете натрупах добро самочувствие и трябва така да продължавам. Има доста аспекти, в които трябва да подобря своята игра и работя всеки ден. Треньорът Тарханов изисква някои неща от мен, които все още не правя по най-добрия начин“, каза още футболистът на Славия.

Първи минути за България ще запие и крилото на Пирин Благоевград Тони Тасев. Той е първият футболист на благоевградчани от 22 години насам, който е извикан в националния. Последния бе Петър Михтарски.